jaka to rasa?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt sty 06, 2012 1:04 Re: jaka to rasa?

Można próbować przyzwyczajać.
Ja polecam syberyjczyka mimo wszystko. Z dwóch względów.Po pierwsze - te koty uczulają, ale nie każdego. Mogę to potwierdzić na przykładzie mojego syberyjczyka. Mój brat 18-letni od dziecka ma uczulenie na sierść, pierze i tym podobne. Gdy miałam jeszcze tylko Homera - nie miał przy nim żadnych reakcji alergicznych. W tej chwili wchodząc do mnie ma reakcję zapewne na moje dwa pozostałe koty.

Po drugie, jeśli chodzi o kłaczkowanie to widzę wielką różnicę między Homerem a np Alexem. Alex linieje cały czas praktycznie. Homer właściwie 3 miesiące w roku. Marzec,kwiecień, maj i trochę czerwca. Wtedy zrzuca dużo futra a potem już zupełnie nic. Nie wiem czy u wszystkich syberyjczyków tak jest, ale u mojego tak :)

No i charakter Syberyjskiego kota jest CUDNY! :)

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

Post » Pt sty 06, 2012 1:43 Re: jaka to rasa?

ja sie tez do devona na zdjęciu skłaniam, zreszta rase polecam z całego serducha - bardzo proludzkie, towarzyskie koty
wszędzie ich pełno (dosłownie wszędzie, nie ma miejsc niedostępnych), gaduły okropne - ale przekochane :)
no i "mało kłaczą" :mrgreen:

chociaz mam też 3 brytyjczyki i też nie są jakoś szczególnie kłaczące, za to koteczka egzotyczna .... ta "kłaczy" za wszystkich :twisted: :kotek: :mrgreen:
7ksiezyc

Post » Pt sty 06, 2012 11:30 Re: jaka to rasa?

MariaD pisze:
seidhee pisze:Istnieją jakieś testy na to, czy konkretny kot wywoła reakcję alergiczną, to chyba jakieś czary-mary, ale osoby korzystające z tej metody zarzekały się, że działa

Żadne "czary-mary" tylko najzwyklejszy test na uczulenie. Potrzebny jest wymaz z pyszczka kota i kępka wyciętych włosów.

Aha, dzięki :) Zapamiętałam informację o tym teście wymienianą jednym tchem z bioenergoterapią i podobnymi metodami, dlatego sądziłam, że to coś z jednej paczki ;)

A kot na zdjęciu ma głowę okrągłą jak kornisz ale oczy ma devoniaste, więc nie wiem :)

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt sty 06, 2012 19:02 Re: jaka to rasa?

Mamie do byrytka zaproponuj zakup furminatora.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

[poprzednia]