mój kot ma na mnie ochotę?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob gru 24, 2011 23:37 mój kot ma na mnie ochotę?

witam wszystkich, to moj pierwszy post na tym forum :)

mam w domu młodą kotkę, która od pewnego czasu zachowuje się jakby miała na mnie ochotę.
Na moją żonę nie reaguje wogóle - natomiast gdy tylko ja się pojawię, zaczyna miauczeć, i na każdy dźwięk jaki wydam, zaczyna napinać grzbiet i wypinać tyłek.
Dopóki jestem w pobliżu, kot zamienia się w jeden wielki spazm rozkoczy (inaczej nie potrafię tego określić)

Myślimy czy nie poddać przez to kotki sterylizacji bo tak sie dzieje nieprzerwanie od paru dni. Nie chcemy aby nasza Ufinka się męczyła, a niestety, wygląda to tak jakby tego nie kontrolowała. Najgorzej jest gdy ją wezmę na ręce - wtedy poprostu wyje jak szalona

Moi znajomi mają też kotki i zaden z moich znajomych (rodzaju męskiego) nie miał tego typu problemów. Dziwnie to jest, zwłaszcza że pare lat temu gdy mieszkałem jeszcze z rodzicami, też mielismy kotke, i też reagowała w identyczny sposób tylko na mnie

czy ktoś z Was spotkał sie z takim przypadkiem?

pozdrawiam

ufo2012

Od: Sob gru 24, 2011 23:18

Post » Sob gru 24, 2011 23:48 Re: mój kot ma na mnie ochotę?

Kotka ma ruję. Kiedy się jej skończy czym prędzej ja wysterylizujcie, bo będzie się to powtarzać. Albo kotka ucieknie z domu i zajdzie w ciążę.
Nasze wątki:Czarno Widzę i Szarość nie radość, a tu nas zobaczysz #cats.on_tour

Obrazek

haaszek

Od: Pt cze 23, 2006 18:43

Post » Nie gru 25, 2011 0:39 Re: mój kot ma na mnie ochotę?

ufo2012 pisze:witam wszystkich, to moj pierwszy post na tym forum :)

mam w domu młodą kotkę, która od pewnego czasu zachowuje się jakby miała na mnie ochotę.
Na moją żonę nie reaguje wogóle - natomiast gdy tylko ja się pojawię, zaczyna miauczeć, i na każdy dźwięk jaki wydam, zaczyna napinać grzbiet i wypinać tyłek.
Dopóki jestem w pobliżu, kot zamienia się w jeden wielki spazm rozkoczy (inaczej nie potrafię tego określić)

Myślimy czy nie poddać przez to kotki sterylizacji bo tak sie dzieje nieprzerwanie od paru dni. Nie chcemy aby nasza Ufinka się męczyła, a niestety, wygląda to tak jakby tego nie kontrolowała. Najgorzej jest gdy ją wezmę na ręce - wtedy poprostu wyje jak szalona

Moi znajomi mają też kotki i zaden z moich znajomych (rodzaju męskiego) nie miał tego typu problemów. Dziwnie to jest, zwłaszcza że pare lat temu gdy mieszkałem jeszcze z rodzicami, też mielismy kotke, i też reagowała w identyczny sposób tylko na mnie

czy ktoś z Was spotkał sie z takim przypadkiem?

pozdrawiam

:ryk:
może za dużo feromonów wydzielasz? :wink:

a na serio, sterylizacja rozwiąże problem i pozbędziesz się adoratorki :mrgreen:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Nie gru 25, 2011 2:11 Re: mój kot ma na mnie ochotę?

Widać jesteś atrakcyjnym.... kocurem :ryk: (przynajmniej dla kici).

Zdesperowana kota w rui potrafi się zalecać do człowieka, psa, a nawet.... królika.
W zgodzie z przedpiśczyniami- kiedy kiciulce rujka sie wyciszy, wysterylizujcie ją. Kicia będzie miała spokój, Ty też, a przy okazji unikniecie ryzyka kłopotów zdrowotnych takich jak ropomacicze, czy rak listwy mlecznej (sterylizacja znacznie zmniejsza wystąpienia).
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Nie gru 25, 2011 9:15 Re: mój kot ma na mnie ochotę?

ulvhedinn pisze:Widać jesteś atrakcyjnym.... kocurem :ryk: (przynajmniej dla kici).

Zdesperowana kota w rui potrafi się zalecać do człowieka, psa, a nawet.... królika.
...

To i tak lepiej, niż do marchewki. :mrgreen:

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Śro gru 28, 2011 22:43 Re: mój kot ma na mnie ochotę?

To normalne zachowanie kotki w rui.
Rzeczywiście kotka się męczy, tak że pomysł ze sterylizacją jest bardzo dobry.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro gru 28, 2011 23:37 Re: mój kot ma na mnie ochotę?

ufo2012 pisze:czy ktoś z Was spotkał sie z takim przypadkiem?
pozdrawiam

No, a jak myślisz? :mrgreen:

Niektóre kotki potrafią mieć strasznie męczące rujki. Męczące tak dla nas, jak i dla siebie. Moją dorwało kilka lat temu w Boże Narodzenie :mrgreen: Nie spałam dwie noce i spacerowałam z kotem na rękach po domu, bo tylko to było ją w stanie uspokoić.
A jej wyczyny, gdy syn przyjeżdżał ze studiów z plecakiem pełnym przepoconych koszulek i wysypywał to na podłogę biły wszelkie rekordy. A wydawane odgłosy - bezcenne :mrgreen: I ona też tylko jego upodobała sobie z całego rodzinnego towarzystwa.
Kota pod pachę i do weta na sterylkę, innego wyjścia z tej sytuacji nie ma.
I nie daj się wciągać w jakieś hormonalne zastrzyki i antykoncepcje, bo to tylko połowiczne rozwiązanie, a na dłuższą metę przyniesie więcej szkody niż pożytku. Kot dostanie ropomacicze, a hormony po paru razach przestaną działać i historia będzie się powtarzać.
Tylko radykalne cięcie rozwiąże ten problem na zawsze, kotka będzie zdrowa, a żona nie będzie musiała być zazdrosna :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51