Zagadka-POMOCY (2koty-roczny i dwutygodniowy)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 28, 2011 16:26 Re: Zagadka-POMOCY (2koty-roczny i dwutygodniowy)

donoszę, że u rysia coraz lepiej ;)
małż nauczył go pić mleczko samodzielnie z miseczki...no, z miseczki to za dużo powiedziane :) bo w miseczki wchodzi, ale patelenka zabawkowa naszej hanuty bardzo mu podpasowała (tylko trzymac trzeba bo leciutka i ucieka), jadł już kilka dni temu pierwszy raz namoczone chrupki w wodzie i smakowały, że hohoh ;D
wczoraj dosiadł się do niemoczonych śnieżki - naśmiecił strrrrrasznie ;))))

jest słodziutki, reaguje już jak go wołamy, a jesze fajniej gdy wołaniu towarzyszy dźwięk stukania łyżeczką o szklankę (tak mu mleko mieszamy ;D), jest coraz żywszy i coraz bardziej zainteresowany wszystkim wokół chociaż on raczej leniuszek i woli się wtulić, pomruczeć albo w swoim koszyczku zaszyć :D

śnieżka się już go nie boi, bardzo się cieszy i dziękuję za nową zabawkę ;/
ryś naszczeście coraz lepiej sobie z jej łowieckimi zapędami radzi, ale czasem interweniuję gdy ona za mocno go przydusza/gryzie i on piszczy a ona nie puszcza (dobrze robię?!).
ryś znalazł też sposób, żeby się zemścić :DDDD
kilka dni temu wyspał się, wylazł z koszyczka i zaczął wędrować...
(generalnie ładnie z kuwetki korzysta, ma narazie prywatną postawioną obok, żeby daleko nie szukał ;p ale czasem mu się zapomni albo szuka przygód i wtedy chowa się w ustronnych i nieprzeznaczonych do tego celu kątach ;D)
obserwowałam co robi, wszedł do kuchni, podszedł do śnieżkowej miski...
pomyśłałam- ha! głodny głodomór, zacznie jeść suchary?!
a on.... ;D wlazł do jej miski z chrupkami - tzn zmieścił mu się tylko brzuch, pitol z tylnymi łapami i ogonem (na szczeście!) nie...
patrzę co on robi i słyszę....siurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
o ty łotrze myślę, wredny złośliwiec nasikał jej obok miski :D

nadal nie umiem wstawić tu zdjęć więc albo porpsozę ładnie o szczegółową instrukcje albo pomoc :D

pozdrawiam z naszego fOOterkowa :D

epries

Od: Sob lis 12, 2011 12:24

[poprzednia]