Posikuje

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 17, 2011 22:05 Posikuje

Witam, moja kotka ma 8 miesiecy, odkąd dostała pierwszą rujkę 7 tygodni temu ( ruje ma co 3 tygodnie, sterylizacja umówiona na 21 grudnia) posikuje nam wszędzie, kuwety są 2 w mieszkaniu, niewiem czy to może być spowodowane rują (bo w czasie rui to sie nasila) czy to problemy urologiczne, wet kazał czekać do sterylizacji, ale ja powoli mam dość posikanych kołder i dzieciecych zabawek

Ludmilka

Od: Śro lip 20, 2011 10:41

Post » Czw lis 17, 2011 22:12 Re: Posikuje

Dlaczego czekasz ze sterylką?
Kota się męczy i Ty też.
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Czw lis 17, 2011 22:15 Re: Posikuje

mieszkamy we Włoszech i tu za sterylkę zawołali nam 300 E + leki i kołnierz po za jedną kotkę, a mamy 2. wybieramy sie do Polski przed swietami więc jesteśmy umówieni w Polsce na sterylizacje obu kotek metoda małego ciecia, za 250 zł za 2 kotki

Ludmilka

Od: Śro lip 20, 2011 10:41

Post » Czw lis 17, 2011 22:17 Re: Posikuje

Ludmilka pisze:Witam, moja kotka ma 8 miesiecy, odkąd dostała pierwszą rujkę 7 tygodni temu ( ruje ma co 3 tygodnie, sterylizacja umówiona na 21 grudnia) posikuje nam wszędzie, kuwety są 2 w mieszkaniu, niewiem czy to może być spowodowane rują (bo w czasie rui to sie nasila) czy to problemy urologiczne, wet kazał czekać do sterylizacji, ale ja powoli mam dość posikanych kołder i dzieciecych zabawek

Jak najbardziej może.. ale musi być to jedyna przyczyna..
przed zabiegiem zrób kotu badania krwi i moczu..
zwłaszcza krew przyda się przed podaniem narkozy - parametry nerkowe (mocznik i kreatynina) muszą być prawidłowe.. jeśli nie będą, nie należy podawać kotu narkozy, zanim nie zostaną unormowane..
a badanie moczu może pokazać, czy np. nie ma stanu zapalnego pęcherza albo czy nie robią się kryształy w pęcherzu..

jeśli wyniki będą w porządku, to po zabiegu powinno się to powoli wszystko unormować..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56