Proszę o pomoc ;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 07, 2011 11:03 Proszę o pomoc ;(

Witam. Od tygodnia jestem właścicielem kota syberyjskiego (ma 5 msc). Sytuacja wygląda tak. Daję kotu jeść, sprzątam po nim kuwetę. Tuż po przyjeździe z nim do domu byłem pierwszą osobą, do której zaczął się łasić. I za którą chodził. Śpi ze mną. Często przybliża pyszczek do mojej twarzy, obwąchuje moją głowę jak siedzi za mną na oparciu kanapy, dzisiaj w nocy położył łapkę na mojej twarzy, a potem lekko podgryzał moją głowę. Pieści się. Ale na zabawę bardziej ma ochotę z pozostałymi członkami rodziny. Teraz jak ich już poznał to częściej chodzi za nimi niż za mną. Daje się im głaskać, a jak ja podchodzę to nie chce. Ma większą ochotę na zabawę z nimi. Na początku wydawało mi się, że to ja będę jego właścicielem. A teraz mam poczucie, że kocha mnie najmniej, pomimo tego, że śpi ze mną. Jestem bardzo wrażliwym facetem i martwi mnie to. Możecie zinterpretować jego zachowanie w stosunku do mnie (łapka na twarzy, podgryzanie głowy, przybliżanie nosa do mojego) oraz czy on woli innych członków mojej rodziny ode mnie? Bardzo mi zależy na Waszej szybkiej odpowiedzi.

Martyrdom

Od: Pon lis 07, 2011 10:59

Post » Pon lis 07, 2011 11:26 Re: Proszę o pomoc ;(

daj kotu czas.
jest w waszym domu tydzień,musi sam określić swoje miejsce.
i na pewno wyczuwa Twoje zdenerwowanie.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17