» Pon lis 07, 2011 11:03
Proszę o pomoc ;(
Witam. Od tygodnia jestem właścicielem kota syberyjskiego (ma 5 msc). Sytuacja wygląda tak. Daję kotu jeść, sprzątam po nim kuwetę. Tuż po przyjeździe z nim do domu byłem pierwszą osobą, do której zaczął się łasić. I za którą chodził. Śpi ze mną. Często przybliża pyszczek do mojej twarzy, obwąchuje moją głowę jak siedzi za mną na oparciu kanapy, dzisiaj w nocy położył łapkę na mojej twarzy, a potem lekko podgryzał moją głowę. Pieści się. Ale na zabawę bardziej ma ochotę z pozostałymi członkami rodziny. Teraz jak ich już poznał to częściej chodzi za nimi niż za mną. Daje się im głaskać, a jak ja podchodzę to nie chce. Ma większą ochotę na zabawę z nimi. Na początku wydawało mi się, że to ja będę jego właścicielem. A teraz mam poczucie, że kocha mnie najmniej, pomimo tego, że śpi ze mną. Jestem bardzo wrażliwym facetem i martwi mnie to. Możecie zinterpretować jego zachowanie w stosunku do mnie (łapka na twarzy, podgryzanie głowy, przybliżanie nosa do mojego) oraz czy on woli innych członków mojej rodziny ode mnie? Bardzo mi zależy na Waszej szybkiej odpowiedzi.