KUTNO- sterylki i pomoc pilnie potrzebna!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 25, 2011 21:43 KUTNO- sterylki i pomoc pilnie potrzebna!

Dowiedziałam się, że w Kutnie żyje stado bezdomnych, niekastrowanych, rozmnażających się kotów. Chodzi o okolice os. Reytana, Zamoyskiego, rejon ul Chodkiewicza (zarośnięty sad w domu na sprzedaż) - tyle się dowiedziałam od dziewczyny, która poinformowała mnie o sprawie.

Ponieważ nie mają praktycznie żadnej pomocy poza okazjonalnym dokarmianiem, postanowiłam rozpocząć akcję pomocową- koty trzeba przede wszystkim wykastrować. Kasa Kastracyjna służy pomocą w zebraniu funduszy na kastracje, jeśli w okolicy nie ma możliwości darmowych zabiegów.

Szukam:

- osób, które mogłyby podpowiedzieć, do kogo zwrócić się o pomoc
- osób znających sytuację
- osób chętnych przeprowadzić akcję sterylkową na miejscu - wyłapanie, przetrzymanie po sterylce, ew. adopcje.

Oferuję wszelką pomoc w ogłoszeniach i zbiórce funduszy na kastracje oraz rozpropagowaniu akcji.

Z góry dziękuję za wsparcie!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie paź 30, 2011 18:51 Re: KUTNO- sterylki i pomoc pilnie potrzebna!

Ktoś jest w stanie pomóc czy zakładać fb? :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie paź 30, 2011 18:54 Re: KUTNO- sterylki i pomoc pilnie potrzebna!

W Kutnie nie ma praktycznie nikogo z miau.
Swego czasu była Sabinka, ale już dawno jej nie ma.
Prowadzimy akcję adopcyjną kotów p. Basi spod Kutna i wszystko na odległość, bo tam nie ma nikogo.

No, wet jest całkiem fajny jedynie, ale liczy normalnie.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie paź 30, 2011 18:58 Re: KUTNO- sterylki i pomoc pilnie potrzebna!

Wcale nie normalnie, bardzo zniżkowo liczył!
Sterylka Dziewczyny kosztowała ok. 100 czy nawet mniej, więc ceny były na prawdę ok.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie paź 30, 2011 18:59 Re: KUTNO- sterylki i pomoc pilnie potrzebna!

Aaa, to mi się wydawało widocznie tylko, że normalnie, to dobrze, tfu tfu, odwołuję ;)

Ale faktem jest, że tam z miau to my przynajmniej nie znalazłyśmy.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie paź 30, 2011 19:11 Re: KUTNO- sterylki i pomoc pilnie potrzebna!

A czy p. Basia albo ktoś z jej znajomych byliby w stanie zobaczyć, co dzieje się w opisywanej przeze mnie okolicy? Dziewczyna, od której wyciągnęłam tę informację, nie jest wielką kociarą- dla niej wycieńczone porodami kotki to była normalność, dopóki jej nie ofuknęłam, a i tak nie wiem, co jej w głowie zostało... nie wiem też, czy nie mówiła o tej sprawie, żeby siebie wybielić...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie paź 30, 2011 19:14 Re: KUTNO- sterylki i pomoc pilnie potrzebna!

Pani Basia ma do Kutna kilkanaście km...Nie ma auta, klatki, więc nie sądzę, żeby dala radę tam posterylizować. Ale czasami bywa w Kutnie, daj na pw adres tego miejsca to zapytam przy okazji, czy mogłaby tam podejść jak będzie w mieście.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie paź 30, 2011 19:33 Re: KUTNO- sterylki i pomoc pilnie potrzebna!

Dzięki :1luvu: adres, a właściwie opis jest w pierwszym poście, więcej nie wiem...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85