» Nie wrz 25, 2011 21:43
KUTNO- sterylki i pomoc pilnie potrzebna!
Dowiedziałam się, że w Kutnie żyje stado bezdomnych, niekastrowanych, rozmnażających się kotów. Chodzi o okolice os. Reytana, Zamoyskiego, rejon ul Chodkiewicza (zarośnięty sad w domu na sprzedaż) - tyle się dowiedziałam od dziewczyny, która poinformowała mnie o sprawie.
Ponieważ nie mają praktycznie żadnej pomocy poza okazjonalnym dokarmianiem, postanowiłam rozpocząć akcję pomocową- koty trzeba przede wszystkim wykastrować. Kasa Kastracyjna służy pomocą w zebraniu funduszy na kastracje, jeśli w okolicy nie ma możliwości darmowych zabiegów.
Szukam:
- osób, które mogłyby podpowiedzieć, do kogo zwrócić się o pomoc
- osób znających sytuację
- osób chętnych przeprowadzić akcję sterylkową na miejscu - wyłapanie, przetrzymanie po sterylce, ew. adopcje.
Oferuję wszelką pomoc w ogłoszeniach i zbiórce funduszy na kastracje oraz rozpropagowaniu akcji.
Z góry dziękuję za wsparcie!
chętni na kota-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję