PILNE - kot koleżanki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 27, 2011 18:05 PILNE - kot koleżanki

Cytuje fragmenty:

Kociaczek jest śliczny, ma 3 miesiące i 35 cm długości. Urodził się w schronisku i korzysta w domu z kuwety, co mnie ogromnie ucieszyło, bo pewnie nie umiałabym go tego nauczyc i cały dom przeszedłby aromatem Kotek okazał sie Panią. Kiedy wybieraliśmy kotka jakaś kobieta z obsługi twierdzła stanowczo, że to kot, a przy podpisywaniu akt adopcji kierowniczka wpisała płeć żeńską. Kiciulek jest zaszczepiony i odrobaczony i ma wpisanie w książeczce zdrowia terminy szczepień i odrobaczania.Moje pytanie to: jak się nazywa przyzwyczajenie małego kota do siebie przez noszenie go na rękach i stałe przebywanie z nim. Nie rozumiem też Twojego określenia, że w Schronisku panuje pp??

Martwię się, bo moje Maleństwo miało już dwa razy rozwolnienie Teraz już je normalnie Karmię je Wiskasem saszetki dla juniorów i t je normalnie Mam też suchy pokarm Wiskas też junior , ale nie chce go jeść Mięso, które mu dałam sparzyłam Zjadł dwa razy, teraz już nie chce jeść i na sam sapach reaguje tak jakby chciał wymiotować Jednocześnie dużo miałczy, podobno to normalne u takich maluszków?? Czym jeszcze można karmić takie maleństwo, może jakąś puszkę dla maleńkich kotków. Bardzo się boję, że coś mu się stanie.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto wrz 27, 2011 18:36 Re: PILNE - kot koleżanki

Jeśli kić był szczepiony, to pół biedy.

Czym karmić 3-miesięcznego kociaka?
U moich kociąt sprawdził się Hill's Kitten, zarówno mokry jak i suchy.
http://www.krakvet.pl/hills-feline-kitt ... -9365.html
http://www.krakvet.pl/hills-feline-kitt ... p-310.html
Są jeszcze puszki, trochę tańsze, ale mniej chętnie jedzone przez kocięta (z moich 4 odchowanych w ostatnich latach, 2 jadły je bardzo chętnie, 1 - z łaski, a 1 - wcale).
Mikiemu na saszetkach Hill's bardzo ładnie unormowało się trawienie.

Rozwolnienie może być skutkiem niewłaściwej karmy - Whiskas to nie jest dobry wybór.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto wrz 27, 2011 18:46 Re: PILNE - kot koleżanki

Dziekuje!

Zaraz przesle.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49