Kot je żwirek-nie wiem co robić, proszę o pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 14, 2011 18:22 Kot je żwirek-nie wiem co robić, proszę o pomoc

2 dni temu oddałam ok.rocznego kota, który do tej pory żył w rurach ciepłowniczych, jako bezdomniak do nowego domku. Kotek bardzo szybko się zadomowił, już następnego dnia jadł, pił, spał w łóżku, bo zna człowieka i jego dotyk i nawet, kiedy żył na ulicy, to cały czas się do mnie przytulał i wybierał zamiast jedzenia do pełnego brzuszka, kilkadziesiąt minut drapaczek. Jednak jest jeden problem. Nowa właścicielka kupuje żwirek Benek i kotek od wczoraj nieustannie chce go jeść. Kobieta go przegania, przed chwilą wręcz mu go zabrała, żeby nie zatkał sobie przewodu pokarmowego, ale nie wie co ma robić. Ja niestety też nie wiem, co jej doradzić, bo na kotach się nie znam, szukałam czegoś w internecie, ale na ten temat jest tylko odnośnie małych kociaków, a nie dorosłych już kotów, a to chyba może mieć znaczenie. Bardzo proszę o pomoc

paula_t

Od: Pt sie 12, 2011 17:26

Post » Śro wrz 14, 2011 18:32 Re: Kot je żwirek-nie wiem co robić, proszę o pomoc

Zmienić żwirek na drewniany.

Zrobić badania kotu.
najszczesliwsza

Post » Śro wrz 14, 2011 18:58 Re: Kot je żwirek-nie wiem co robić, proszę o pomoc

Dzięki:)

paula_t

Od: Pt sie 12, 2011 17:26