Biały Yeti - już w nowym domku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 27, 2010 12:21 Re: Biały Yeti - już w nowym domku

tego kota grawitacja się nie trzyma :ryk: :ryk:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw lis 18, 2010 11:09 Re: Biały Yeti - już w nowym domku

Nowe wieści o Yetusiu:

"Kochany Kiciuś ma się świetnie!
Bardzo się z nami zżył, spędzamy ze sobą dużo czasu, bawimy się, jemy i spimy :)
Yeti jest bardzo żywiołowym kotem, jak nie pobiega codziennie po całym domu jak koń ;) przez przynajmniej godzinę to nie jest sobą.
Oczywiście ma olbrzymi wybór zabawek, ale najbardziej lubi jak Pani rzuca mu tzw. "awanturkę" (to taki czarny drucik, ktorym zwiazywane są fabrycznie kable). Skacze wtedy wysoko w górę aż pod sam sufit.
Bardzo się też "rozgadał" :) Dyskutuje z nami codziennie rano, dźwięki, które wydaje są słodkie, ciekawe czy w Wigilię przemówi ludzkim głosem ;)))
Oczywiście wciąż woła do miseczki, wtedy można go głaskać w nieskończoność, w nocy jest coraz kochańszy, wstaje już tylko raz na samo jedzonko, a potem znów zasypia przytulony do nas.
W ciągu tego czasu kiedy jest z nami miał może w sumie 3 epizody siusiania poza kuwetką, ostatni po wakacjach wymusił na nas przeprowadzenie małego remontu w pokoju (zmiana mebli, malowanie). Myślę, że powodem byłą brudna kuwetka pod naszą nieobecność (najpierw kupka, potem pewnie siusiu), w każdym razie bacznie go obsewrujemy, zgodnie z zaleceniem weterynarza.
Możesz być pewna, że Najdroższy trafił w dobre ręce i chyba dobrze o tym wie."
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Czw lis 18, 2010 13:27 Re: Biały Yeti - już w nowym domku

Jak ja kocham takie wieści :P Nareszcie ma super domek tylko z tym drucikiem niech uważają żeby nie połknął bo dopiero będzie awanturka :mrgreen:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon sie 22, 2011 11:27 Re: Biały Yeti - już w nowym domku

Nowe wieści z domku kiciusia:

"Dawno nie pisałam, ale pomyślałam, że jesteś ciekawa, co słychać u
najbardziej ciekawskiego kiciusia na świecie.
Zacznę od tego, że Yetuś w międzyczasie zmienił imię najpierw na
Miloszek, a potem na Ciuciek i obecnie reaguje na oba. Jest najsłodszy
na świecie. Grzeczny, kochany i nie wyobrażamy sobie, że kiedyś go z
nami nie było. Jest bardzo mądry i strasznie gadatliwy, pewnie nie
uwierzysz, ale stara się nawet powtarzać pojedyncze słowa :) Oprócz
tego wtóruje przy kichaniu. Hitem ostatnich miesięcy jest włączanie i
wyłączanie światła. Ciuciuś staje na brzegu naszego łóżka i bawi się
włącznikiem, dopóki światło nie zapali się. Nie muszę chyba dodawać,
że robi to w nocy, a wszystko po to, żeby zaprosić nas do jedzenia. To
ostatnie to już standard :)"
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Pon sie 22, 2011 11:50 Re: Biały Yeti - już w nowym domku

Przyznam szczerze,że z pewnym niepokojem wchodziłam na wątek Białaska czy aby znowu coś złego się nie stało ale po takich wiadomościach serce się raduje tym bardziej, że mam dzisiaj doła - wczoraj na działce sąsiadka znalazła 2 tygodniowe kociątko cudne tri całe w jajach much, odmoczyłam lekko wyczesałam, nakarmiłam i myślałam, że nic złego się jeszcze nie dzieje. W nocy zauważyłam, że ma już wyjedzone ciałko na grzbiecie i cały odbyt, bardzo płakał więc o 1.30 pojechałam do weta na drugi koniec miasta. I niestety tak jak myślałam decyzja mogła być tylko jedna :cry: Tak głośno mruczał całą drogę. Żegnaj Maluszku[*]
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

[poprzednia]