violavi pisze:A to przepraszam.
Kędzierzyn-Koźle to jednak trochę dalej od Opola, a nie okolice.
Z tego co czytałam kiedyś, to w tamtym schronie nie jest "różowo", szczególnie jeśli chodzi o koty.
Tam w ogóle nie ma schroniska dla kotów, co jest dla mnie niepojęte. Przecież nie wierzę, że miasto KK nie ma pieniędzy, czy nie może pozyskać inwestorów, do zbudowania budynków dla kotów. Jest tylko jeden boks dla kotów, a w nim, klatka, 1mx1m, i nim są trzymane kicie. teraz jest ich tam kilka, te moje co zawiozłam plus jeden już był.
Uważam, że miasto powinno dać jakieś pieniądze na ulepszenie tego schroniska - nie wiem gdzie w zimie trzymają te psy, ale jeśli w tych boksach bez ogrzewania, na powietrzu , to tragedia.
Myślę już o tym, by napisać w tej sprawie do władz miasta. Jeśli nie będa mogli pomóc, to może zbiórka pieniędzy na odnowę schroniska coś da. Nie trzeba już budować od nowa, tylko zmodernizować. Myślę, że 200 tyś zł pomogłoby. Skoro czytałam gdzieś w sieci, że zbudowano za 200 tyś nowe schronisko. Choć nie duże. Bo koszt postawienia dużego schroniska to podobno ok 1,5 mln złotych. Ale na Boga, w Polsce żyje ok 40 mln ludzi. Niech by każdy dał po 1 zł, to można zbudować wiele schronisk i bardzo pomóc zwierzętom.
W mojej wsi - w Pawłowiczkach - chciałabym aby powstało schronisko dla kotów i psów.
Będę musiała napisać pismo do wójta.
Wierze w ludzi i w to, że dadzą taką symboliczną zlotówkę.
Viola, to jak z tym ogłoszeniem? Wysłałam do was, opis i fotkę.