świat kotów - o co kaman ??

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 31, 2011 16:19 Re: świat kotów - o co kaman ??

Opłata za konto już jest :evil:
50,00/rocznie konto Premium
500,00/rocznie za konto Hodowca

Jest też bezpłatne.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Nie lip 31, 2011 18:18 Re: świat kotów - o co kaman ??

Pod "redakcję" ktoś się podszył, widać, że są problemy z forum, bez przesady.

Co do innych stron dla kociarzy - ten sam zarzut mogłabym np. postawić stronie edula.pl też powstałej dzięki wsparciu z programu 8.1, bo to dla odmiany konkurencja dla moich serwisów edukacyjnych. Czy innej stronce z tego programu, na której korepetytorzy odrabiają (za kasę!) zadania domowe za uczniów (nazwy nie wymienię, bo jeszcze ktoś się skusi). Itd. Ale nie stawiam, tylko konkuruję, podnosząc jakość tego, co robię. Albo stawiam na współpracę (z tymi, z którymi mi po drodze), bo uważam, że na rynku edukacyjnym jest miejsce dla wielu projektów i czasami ich połączenie może przynieść lepsze efekty niż działanie w pojedynkę.

W funduszach unijnych trochę siedzę, i nie tyle trzeba mieć plecy, co być merytorycznie świetnie przygotowanym, bo pisanie wniosku już jest b. trudne, a jego rozliczenie - co do grosza i zgodnie z planem - to już naprawdę wyższa szkoła jazdy. Czyli trzeba albo pozyskać do współpracy świetnego specjalistę od rozliczeń, albo mieć na niego pieniądze. Nie każdy Kowalski ma - to prawda, nie każdego też stać na ryzyko wzięcia np. kredytu na taki projekt, bo przecież finalnie można tej kasy nie dostać. Dlatego też ja akurat pracuję dla innych, choć mam ileś tam pomysłów na e-biznes - bo boję się takiego ryzyka.

Co do kont za 50 zł - ktoś to już na forum śk wyjaśnił - że chodzi o to, że trzeba oferować inne płatne usługi poza displayem. Zresztą jak nie będą się cieszyć powodzeniem, to zawsze mogą je zlikwidować, prawda?

PS A poza tym uważam, że akurat MIAU jest bezkonkurencyjne :D
Ostatnio edytowano Nie lip 31, 2011 19:01 przez abs_ik, łącznie edytowano 1 raz

abs_ik

Od: Pon gru 07, 2009 20:42

Post » Nie lip 31, 2011 18:39 Re: świat kotów - o co kaman ??

A, było jeszcze pytanie o pieniądze za testowanie. Z tego, co widziałam, testowali głównie twórcy i autorzy plus kociarze, którzy postawili na inne korzyści - np. wsparcie promocyjne swojej działalności - stąd na HP jest banerek akcji "Grosik dla życia", wśród ekspertów Beata z fundacji Karuna itd.

abs_ik

Post » Nie lip 31, 2011 21:41 Re: świat kotów - o co kaman ??

abs_ik pisze:
W funduszach unijnych trochę siedzę, i nie tyle trzeba mieć plecy, co być merytorycznie świetnie przygotowanym, bo pisanie wniosku już jest b. trudne, a jego rozliczenie - co do grosza i zgodnie z planem - to już naprawdę wyższa szkoła jazdy. Czyli trzeba albo pozyskać do współpracy świetnego specjalistę od rozliczeń, albo mieć na niego pieniądze. Nie każdy Kowalski ma - to prawda, nie każdego też stać na ryzyko wzięcia np. kredytu na taki projekt, bo przecież finalnie można tej kasy nie dostać. Dlatego też ja akurat pracuję dla innych, choć mam ileś tam pomysłów na e-biznes - bo boję się takiego ryzyka.

PS A poza tym uważam, że akurat MIAU jest bezkonkurencyjne :D

co do tego to zgadzam sie z Tobą w 99% ;] a co do reszty to sie nie wypowiem bo .... hmm..... pijany juz jestem ;]

edit: ale plecy pomagają ;]

kokaon

Od: Śro cze 15, 2011 20:11

Post » Nie lip 31, 2011 22:04 Re: świat kotów - o co kaman ??

Ooo, na pewno pomagają. Ale czy i tu (czy w innych wymienionych projektach) pomogły, tego nie wiem i wolę nie rzucać oskarżeń, żeby kogoś nie skrzywdzić. Zresztą, ekhem, ja akurat plecy mam, ale i tak nie sięgnęłabym po unijne pieniądze, bo, jak napisałam, boję się ryzyka. Więc pewnie do końca życia będę tyrać w korpo.

Ale tak czy siak myślę, że i Koty.pl, i Animalia, i pozostałe biznesy świetnie sobie poradzą również w obliczu nowego konkurenta (i kolejnych, którzy się przecież z pewnością pojawią). Nie wspominając już o absolutnie bezkonkurencyjnym Miau.pl. A ja i tak zakupy będę robić u zaprzyjaźnionego pana na bazarku, bo jest tańszy niż wszystkie sklepy internetowe i na dodatek sprowadza wszystko, czego tylko zapragnę. :D

abs_ik

Post » Nie lip 31, 2011 22:39 Re: świat kotów - o co kaman ??

abs_ik pisze:Ale tak czy siak myślę, że i Koty.pl, i Animalia, i pozostałe biznesy świetnie sobie poradzą również w obliczu nowego konkurenta (i kolejnych, którzy się przecież z pewnością pojawią). Nie wspominając już o absolutnie bezkonkurencyjnym Miau.pl. A ja i tak zakupy będę robić u zaprzyjaźnionego pana na bazarku, bo jest tańszy niż wszystkie sklepy internetowe i na dodatek sprowadza wszystko, czego tylko zapragnę. :D

no własnie animalia sobie poradzi, krakvet też itp - znaczy ci wielcy a co z nowymi ??

"A ja i tak zakupy będę robić u zaprzyjaźnionego pana na bazarku, bo jest tańszy niż wszystkie sklepy internetowe i na dodatek sprowadza wszystko, czego tylko zapragnę. " - sorrki abs_ik ale w to to już nie dam wiary - mozesz u tego pana robić zakupy bo masz sentyment ale nikt mu nie da cen lepszych niż sklepy internetowe z renomą / przemiałem (potem dojdzie do tego swiat kotów) a co mają powiedzieć takie biznesy jak hmmm.... no nie wiem np http://www.animalia.pkl chyba nie jaest za wielka i np http://www.crazyworldpets.pl/i-sklep/ - gdzie ja robie osobiscie zakupy może nawet nie w internetowym tylko na zywca i niechce aby to było rekalmą dla tych sklepów - tylko co ci ludzie mają powiedzieć ?? - sorry proszę panstwa jestesmy drożsi bo nie mamy dofinansowania z UE - ale prosimy państa o robienie zakupów u nas bo inni to robią tylko dla kasy ???

SORRY QRWA ale ja sie z tym nie pogodze

ps i mozecie mi dawać bana

pozdrawiam

edit: sorrki tak jak pisałem wczesniej - dziś już hmmm dzis juz jestem pijany i nie powinnienem sie wypowiadać
edit2: prosze jesli moge o wypowiedzi innych - czy mam choć troche racji :] ?? - z tego co widze to troche osób to czyta a tylko ja sie wypowiadam ;]

edit3: dooobra ide spać jutro się z wami jeszcze roche pokłuce ;] -oczyuwiscie jesli nie dostane bana
edit4 : - ale tych edycji :] - coś mi sie poplątało 2 razy jest animalia jako the besiak na ryku i jako początkujący - a pisałem ze pijany jestem :P

kokaon

Post » Nie lip 31, 2011 23:38 Re: świat kotów - o co kaman ??

ooo.... już po pobieżnym obejrzeniu błędy widzę.

http://swiatkotow.pl/hodowla/rasy/kot-syjamski.html
Na tej stronie trzy koty na zdjęciach to nie syjamy. Zdecydowanie nie.
Poboczne - mogą być tajskimi, a środkowy (a nie powiem, wiedza to cenna rzecz).

Zdjęcia i teksty nie są podpisane.

tu z kolei:
http://swiatkotow.pl/hodowla/rasy/pocho ... yjski.html
przydałaby się większa troska o poprawną polszczyznę i ścisłość merytoryczną.

"Odwilż, zmiana systemu i władzy otworzyła granice dla ludzi i ich pupilów."

wiem, wiem, up.. jestem.

Sam portal, hmm... skądś znam prawie identyczne zakładki...

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon sie 01, 2011 0:10 Re: świat kotów - o co kaman ??

a tu jest ciekawie:
http://www.wprost.pl/ar/210962/Koniec-e ... &KI=460640

Zacytuję wypowiedź użytkownika:

swiatkotow.pl
Revivo Sp. z o.o. Warszawa (KRS 0000333063)
Mariusz Lisiecki, Michał Lubański i Vinzenz Stimpfl Abele.

www.premier.gov.pl
Emarketing Experts S.C.
Robert Chocian, Mariusz Lisiecki, Michał Lubański
ul. Jasnodworska 8a
01-745 Warszawa

"O wsparcie w ramach działania 8.1 POIG mogą ubiegać się przedsiębiorcy z grupy mikro- i małych przedsiębiorców prowadzący działalność gospodarczą i posiadający siedzibę na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej (w przypadku osoby fizycznej – miejsce zamieszkania na terenie Rzeczypospolitej Polskiej), prowadzący działalność gospodarczą nie dłużej niż 1 rok licząc od dnia wpisu przedsiębiorcy do Krajowego Rejestru Sądowego albo Ewidencji działalności Gospodarczej” Była o to bitwa pamiętacie….

Firma B działa długo na rynku. Ma mnóstwo sukcesów i dużo zrealizowała projektów. Zna wszelkie procedury wdrażania projektów z dofinansowaniem.

Zatem firma B nie może brać udziału w dotacjach 8.1.

Zatem powstaje firma A. Na tej samej ulicy, współpracująca z tymi samymi ludźmi co firma B (poświadczają to wpisy z KRS).

Firma A jest młoda, to może dostać dotacje z funduszy 8.1.

Firma A i firma B są firmami fikcyjnymi. Wszelka podobieństwo z firmami działającymi w Polsce jest przypadkowe."

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon sie 01, 2011 10:41 Re: świat kotów - o co kaman ??

kokaon pisze:"A ja i tak zakupy będę robić u zaprzyjaźnionego pana na bazarku, bo jest tańszy niż wszystkie sklepy internetowe i na dodatek sprowadza wszystko, czego tylko zapragnę. " - sorrki abs_ik ale w to to już nie dam wiary - mozesz u tego pana robić zakupy bo masz sentyment ale nikt mu nie da cen lepszych niż sklepy internetowe z renomą / przemiałem (potem dojdzie do tego swiat kotów) a co mają powiedzieć takie biznesy jak hmmm.... no nie wiem np http://www.animalia.pkl chyba nie jaest za wielka i np http://www.crazyworldpets.pl/i-sklep/ - gdzie ja robie osobiscie zakupy może nawet nie w internetowym tylko na zywca i niechce aby to było rekalmą dla tych sklepów - tylko co ci ludzie mają powiedzieć ?? - sorry proszę panstwa jestesmy drożsi bo nie mamy dofinansowania z UE - ale prosimy państa o robienie zakupów u nas bo inni to robią tylko dla kasy ???

Chcesz namiary? Zresztą pan jest chyba dość znany - rezyduje na bazarku przy pl. Wilsona (Warszawa), wejście od Felińskiego, bodaj trzecia buda po prawej, cecha charakterystyczna - czarny kot wylegujący się na ladzie (na tym bazarku jest jeszcze jeszcze jedna zwierzakowa buda, zdecydowanie gorsza i droższa, dlatego podaję dokładniejsze namiary). Tańszy niż animalia czy crazyworldpets, serio, serio.

A co do cen na Świecie Kotów - może warto poczekać, aż powstanie sklepik, co? Bo jeszcze nic nie wiadomo tak naprawdę. Poza tym - no sorry, ale dlaczego uważasz, że inne sklepy działają dla idei, a nie dla kasy? Troszkę to niesprawiedliwe, tak z góry skreślać projekty dofinansowane z UE, a gloryfikować te, które kasę na działalność zdobyły w inny sposób, nie sądzisz?

abs_ik

Post » Czw sie 04, 2011 19:24 Re: świat kotów - o co kaman ??

dooobra dooobra toszku hmmm... może troszku wiecej niż troszku byłem ten teges :]

abs_ik pisze:
................... Tańszy niż animalia czy crazyworldpets, serio, serio.

ale ja wcale nie twierdziłem za crazy jest tanie

abs_ik pisze:pana na bazarku, bo jest tańszy niż wszystkie sklepy internetowe

hmmm... dziwne, naprawde mnie to dziwi ze dają mu takie rabaty aby opłacao mu sie sprzedawać taniej lub po tej samej cenie jak wielkie sklepy internetowe

abs_ik pisze: ale dlaczego uważasz, że inne sklepy działają dla idei, a nie dla kasy? Troszkę to niesprawiedliwe, tak z góry skreślać projekty dofinansowane z UE, a gloryfikować te, które kasę na działalność zdobyły w inny sposób, nie sądzisz?

napisałem ze inni robia to z zamiłowania ale i dla kasy (prosze poniżej) bo ci ze swiata kotów jak dla mnie to tylko dla kasy

kokaon pisze:Chodzi mi o to ze po dupie dostanie cała reszta – forumy, - sklepy internetowe, - itp. – a przede wszystkim ludzie którzy już robią coś dla kotów i może dla siebie też by cos chcieli z tego mieć

uważam tylko ze takie dofinansowanie hmmm jest chore - znaczy sie dofinansowywanie takich projektów i podobnych jest bezsęsowne i szkodliwe patrząc na to z szerszego punktu widzenia - ale wyraziłem tu tylko moja opinie i nie chce sie juz o to szprzeczać :]

kokaon

[poprzednia]