Moderator: Estraven
fkiller pisze:Witam,
jestem bardzo początkujący w temacie kotów. Dla mojej Narzeczonej, która już wcześniej miała kota, chciałem kupić kotka. Oczywiście moja narzeczona o tym wie i zgodziła się na taki prezent.
Zwracam się do was o poradę. Ponieważ oboje pracujemy powinien to być w miarę spokojny kotek, lubiący spac wiekszosc czasu.
Generalnie jestem uczulony na siersc. Czy istnieją może rasy które wywołują łagodniejsze reakcje?
z góry dziękuję za pomoc.

fkiller pisze:Witam,
jestem bardzo początkujący w temacie kotów. Dla mojej Narzeczonej, która już wcześniej miała kota, chciałem kupić kotka. Oczywiście moja narzeczona o tym wie i zgodziła się na taki prezent.
Zwracam się do was o poradę. Ponieważ oboje pracujemy powinien to być w miarę spokojny kotek, lubiący spac wiekszosc czasu.
Generalnie jestem uczulony na siersc. Czy istnieją może rasy które wywołują łagodniejsze reakcje?
z góry dziękuję za pomoc.
kruszonka pisze:Najlepiej weźcie starszego kota, któremu już się nie chce skakać po firankach. Jeśli masz alergię i nigdy nie miałeś kota, to tym bardziej polecam seniora. Młody kot może żyć i 20 lat - a nie wiadomo, czy przy ciągłej obecności kota Twoja alergia z biegiem lat się nie nasili...
regularne,długofalowe przyjmowanie preparatu- Allergocaps [+calcium panthotenicum+Chlorella] pozwala mi w miarę normalnie żyć co kiedyś było nie do pomyślenia
żeby nie ten specyfik nie mogłabym normalnie funkcjonować;uważam ,że jesli tylko uczulenie nie powoduje dolegliwości oddechowych,duszności czyli nie oscyluje w kierunku astmy to można dać sobie radę alergią przy pomocy wyżej wymienionych....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], Blue, Google [Bot], LikeWhisper, Majestic-12 [Bot], nfd, werusia i 44 gości