Suri - ostra niewydolność nerek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 24, 2011 9:41 Suri - ostra niewydolność nerek

Witam!
Moja 3 letnia kotka Suri ma ostrą niewydolność nerek. Dowiedziałyśmy się o tym w zeszły poniedziałek. Kreatynina 5,01 a mocznik 281. Jest cały czas płukana. 2 razy dziennie podaje jej kroplówkę co nie jest łatwe bo Suri nie należy do kotów które z chęcią leżą na kolanach. Było bardzo źle. W czwartek myślałam że już będę musiała się z nią pożegnać :( bo kreatynina skoczyła do 7,99. W sobotę wyniki miałyśmy trochę lepsze (kreatynina 7,26, mocznik 184). Widać, że Suri jest już silniejsza bo coraz trudniej jest mi ją utrzymać na tych kroplówkach. Problem polega na tym, że ona nie chce jeść karmy Royal Renal którą dostałam od weterynarza. Przedtem była na Royal Urinary bo pół roku temu walczyłyśmy z kryształami. Chciałam prosić o radę jaką mogę jej kupić karmę na tą niewydolność nerek. Czytałam że są jeszcze Hill's i Trovet. Proszę o poradę bo nie wiem co mam jej dawać do jedzenia. Ona jest kotką bardzo wybredną.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Nie lip 24, 2011 9:50 Re: Suri - ostra niewydolność nerek

Poza RC są jeszcze: Hills k/d, Trovet, Scientific Kidney, Purina N/F.
Najważniejsze w tej chwili, żeby twoja kotka w ogóle jadła. Cokolwiek.
Czy kotka dostaje inne leki? Same kroplówki nie wystarczą. Zajrzyj do wątku kotów nerkowych.
viewtopic.php?f=1&t=126706

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie lip 24, 2011 9:58 Re: Suri - ostra niewydolność nerek

Dostawała leki osłaniające żołądek. Poza tym nic innego nie dostaje.W tej chwili daje jej nadal karmę Urinary żeby cokolwiek miała w brzuszku. Zauważyłam tez że coraz mniej sika. to chyba tez jakiś pozytywny znak?? poza tym wyczytałam na forum że powinna jeść tez mokrą karmę. Ona nie chce!!! Nawet ludzkiego jedzenia nie je, wołowiny, kurczaka. NIC. Nic ją nie interesuje. Ewentualnie ser zółty Hohlland :cry: . Mam nadzieję, że jakos to przetrwamy. Jutro znowu na badania krwi :? . jaki będzie wynik :?: . w zasadzie to jestem zagubiona i nie wiem jak jej pomóc. chciałabym dla niej jak najlepiej.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30