co robić pomocy - wet czynny dopiero jutro PILNE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 23, 2011 21:19 co robić pomocy - wet czynny dopiero jutro PILNE

kot pieknie sie bawił nic mu nie dolegało. Pobiegł na chwile do grugiego pooju. Ja go wołam na smarowane oczek a tu

Obrazek
Obrazek
jakies srodki zapobiegawcze do jutra??
poszukuje roślinek i grzałki do akwarium.

ysmay

Od: Nie wrz 12, 2010 10:32

Post » Sob lip 23, 2011 21:32 Re: co robić pomocy - wet czynny dopiero jutro PILNE

Podniosę
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Sob lip 23, 2011 21:40 Re: co robić pomocy - wet czynny dopiero jutro PILNE

Czekaj.
Co mu właściwie jest?
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob lip 23, 2011 21:43 Re: co robić pomocy - wet czynny dopiero jutro PILNE

kot jest w trakcie leczena kk.
dzis juz były ładne oczka.
Teraz (pare min temu) niosłam go do lazienki i patrze że tak jakby mu oko wyszło, strasznie spuchniete się zrobiło.
Teraz lezy przy nas spokojnie i już prawie zamknął to oko.
Nie wiem czy mu je jakoś zabezpieczyć

to wygląda podobnie jak to w tym wątku

ysmay

Post » Sob lip 23, 2011 21:50 Re: co robić pomocy - wet czynny dopiero jutro PILNE

Czyli on ma coś z oczami, infekcje w niej skoro wołałaś go na smarowanie oczu?
To było już kolejne smarowanie? Nie drugie - co mogłoby sugerować podrażnienie lekiem?
Jeśli tak - to może sobie to chore oko podrażnił i dlatego spojówka tak opuchła, zatarł, przepłukałabym je solą fizjologiczną czy nawet przegotowaną wodą, podała lek i poobserwowała - jeśli dostęp do weta masz naprawdę dopiero jutro.
Chyba że przy przepłukiwaniu zauważysz jakieś ciało obce, skaleczenie - wtedy jednak szukałabym weta na cito - nawet w Warszawie. Tak samo gdyby opuchlizna się powiększała albo działo się coś dodatkowego.
Nie ma w Wołominie czegoś całodobowego, jakiejś lecznicy?
Bo jednak pomoc weta byłaby najbardziej na miejscu tak czy owak....
Bo niestety tak na podstawie zdjęcia nie da się wykluczyć np. stanu zapalnego w oczodole, co może być stanem zagrożenia życia :(

Co kociak do oczu dostaje?
Te oczy były w jakim stanie wcześniej? Nie dziś, ale przed rozpoczęciem leczenia?

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Sob lip 23, 2011 22:12 Re: co robić pomocy - wet czynny dopiero jutro PILNE

on jest w trakcie leczenia kk. Smarowany był o wtorku ta maścią z antybiotykiem.
Z tego co przegrzebałam net to jest jedna lecznica, ale nie cieszy sie u nas dobra opinią.
Opuchlizna zmalała, ale nadal nie wyglada to dobrze.

ysmay

Post » Sob lip 23, 2011 22:19 Re: co robić pomocy - wet czynny dopiero jutro PILNE

Jeśli kocurek dostaje maść z antybiotykiem, opuchlizna zmalała, kocio czuje się dobrze, a weta nie ma - to po prostu poczekajcie do rana.
Wizyta u weta który nie ma dobrej opinii - w sytuacji gdy nie jest gorzej, a wręcz widać poprawę, a rano będzie wet zaufany - nie musi być najlepszą decyzją.

Przy chorym oku może wystarczyć niewielkie zatarcie by spojówki opuchły masakrycznie.
Skoro dobry wet będzie już jutro a z okiem jest lepiej - po prostu przetrwajcie do rana. Ale oko bym przepłukała ostrożnie - może tam jakiś śmietek siedzi - tylko delikatnie, żeby jeszcze bardziej nie podrażnić.
Zwróć uwagę czy rzęsy nie drażnią oka.
Spokojnej nocy życzę :)

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26