SYJAMOWATA MŁODA WYRZUCONA Z DOMU SZUKA PILNIE DT LUB DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 14:52 Re: SYJAMOWATA MŁODA WYRZUCONA Z DOMU SZUKA PILNIE DT LUB DS

dorcia44 pisze:cała ty sytuacja doprowadza mnie do........... :evil: nie mogą kotki złapać ,ucieka ,warczy ,wyrywa się ,drapie i chce gryźć ,reakcja na próbę wsadzenia do transporterka... :?
Praga ZĄBKOWSKA ,czy ew. ktoś mógłby kobiecie pomóc? ..oczywiście jak wpuści do mieszkania :roll:

Na czym polega problem?
Gdzie kot jest? I dokąd ma trafić? Jest w mieszkaniu i tam nie można go złapać???
Czy ma dalej zapewniony transport, czy też trzeba go również przewieźć?

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Czw cze 16, 2011 14:56 Re: SYJAMOWATA MŁODA WYRZUCONA Z DOMU SZUKA PILNIE DT LUB DS

nie potrafią kotki złapać w domu ,ucieka , wyrywa się ,boją się jej .
Kotka ma trafić do mnie ,potem na sterylizację.

Przed chwilą rozmawiałyśmy ,poradziłam zostawienie i tak już zestresowanej kotki z transporterem ,żeby spokojnie go obwąchała ,może wtedy coś wskórają. :?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw cze 16, 2011 15:15 Re: SYJAMOWATA MŁODA WYRZUCONA Z DOMU SZUKA PILNIE DT LUB DS

dorcia44 pisze:nie potrafią kotki złapać w domu ,ucieka , wyrywa się ,boją się jej .
Kotka ma trafić do mnie ,potem na sterylizację.

Przed chwilą rozmawiałyśmy ,poradziłam zostawienie i tak już zestresowanej kotki z transporterem ,żeby spokojnie go obwąchała ,może wtedy coś wskórają. :?

Ok! Z tego co przeczytałam (-między wierszami) wynika, że przede wszystkim boją się jej.
Jak się będą tak ganiać po mieszkaniu, to będzie tylko gorzej.
Oczekiwanie, że kot wmaszeruje do transportera, jeśli był do niego łapany-raczej bezzasadne.
Mogę podjechać, za ok. 1.godzinę, jeszcze trochę/przez chwilę ją zestresować i złapać, ale nie będę jej odwozić- chyba, że gdzieś bezpośrednio na mojej trasie na Wolę (będę odwoziła kota z Koterii, na Wolę właśnie): Grochowska- Waszyngtona- Most Poniatowskiego- Al.Jerozolimskie- Marszałkowska- Solidarności- Wolska).

Czekam na info do 17.00

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Pt cze 17, 2011 15:43 Re: SYJAMOWATA MŁODA WYRZUCONA Z DOMU SZUKA PILNIE DT LUB DS

przepraszam ,wczoraj byłam po dzikie dziki.
Sprawa syjamowatej się wyjaśniła ,pani u której jest kotka mieszka z mamą i jak się okazuje to mama nie chce oddać kotki :? bo jest fajna ,bo kiciusie może mieć śliczne ,bo .. i dalej nie muszę pisać o co chodzi :evil:
umówiłam się że transporter zostaje i jak w końcu pani mama będzie poza domem lub wstanie nieważkości ,ona kotkę złapie i wsadzi do transportera i ukryje .
Normalnie jak w jakimś filmie :twisted:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt cze 17, 2011 16:22 Re: SYJAMOWATA MŁODA WYRZUCONA Z DOMU SZUKA PILNIE DT LUB DS

8O
faktycznie- kombinacja alpejska!
:ok: za powodzenie akcji.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt cze 17, 2011 16:37 Re: SYJAMOWATA MŁODA WYRZUCONA Z DOMU SZUKA PILNIE DT LUB DS

No wiecie... 8O
jakby nie było dorośli ludzie. :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

[poprzednia]