Przyjaźń między kotami a płeć

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

najlepszy koci duet to:

Dwie kotki
1
5%
Dwa kocurki
2
10%
Kotka i kocurek
3
15%
Bez znaczenia
14
70%

Liczba głosów : 20

Post » Wto maja 31, 2011 17:16 Re: Przyjaźń między kotami a płeć

He he, u mnie to w sumie przypadek. Pierwsza kotkę zabrałam z działki od osoby która przygarnęła kotkę która na drugi dzień urodziła młode, druga kotka znaleziona na allegro ( coś mnie tknęło i miałam rację bo kotka ma świetny charakter ) a trzecia to już w ogóle przypadek bo znaleziona na śmietniku zawinięta w foliowy worek.
Jest więc babiniec, ale jest fajnie :ok: .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Wto maja 31, 2011 17:17 Re: Przyjaźń między kotami a płeć

jeśli Twój kot ma już kilka latek,to ja proponuję żebyś wzięła pół rocznego-rocznego.
dalej będzie aktywny i rozrusza Twojego

Kot wcale nie musi chciec by go rozruszac i zamiast zabaw bedzie wojna.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto maja 31, 2011 17:20 Re: Przyjaźń między kotami a płeć

dlatego myślę,że półroczny-roczny będzie lepszy,bo będzie już spokojniejszy i bardziej na luzie podejdzie do tego,jeśli rezydent nie będzie chciał się bawić.
bo małe,zupełnie małe kociątko może albo się przestraszyć jak go 'stary' opierdzieli za nachalność,albo nic sobie z tego nie robić i wkurzać 'starego' ciągłą chęcią zabawy.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Wto maja 31, 2011 17:26 Re: Przyjaźń między kotami a płeć

Większość osób mówi mi, że dokocenie maluszkiem jest łatwiejsze...
Z drugiej strony chyba ciężko przewidzieć charakter kociaka, a ja bym chciała spokojnego kotka i nie wiem już co z tym wszystkim zrobić :kotek:
Mój miał 11 miesięcy jak u mnie zamieszkał i szczerze to też wolałabym rocznego kotka, wiem, że w domu byłby większy spokój...

Niebieska_Chmurka

Od: Wto mar 24, 2009 13:47

Post » Wto maja 31, 2011 18:02 Re: Przyjaźń między kotami a płeć

moim skromnym zdaniem ok.roczny byłby w sam raz :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto maja 31, 2011 18:50 Re: Przyjaźń między kotami a płeć

Z drugiej strony chyba ciężko przewidzieć charakter kociaka, a ja bym chciała spokojnego kotka i nie wiem już co z tym wszystkim zrobić

Chmurko, zrob tak, jak czujesz, ze bedzie dobrze. Chcesz spokojnego kota - wez takiego, o ktorym wiadomo, ze spokojny jest i bedzie :) Na pewno znajdziesz okolorocznego, spokojnego kocurka, ktory bedzie w sam raz dla Ciebie i Twojego rezydenta ;)

A czy dokocenie maluchem jest latwiejsze ? Wszystko zalezy od kotow.
Moja mala zolza w wieku 2 miesiecy z kawalkiem swojego rowiesnika nie chciala zaakceptowac, puszyla sie i syczala i dzika dzicz :lol:
Teraz mam tymczasa-kociaka i pierwsze dni - tak, tak, syki, jezenie sie i dzika dzicz. Pierwszy raz wtedy pomyslalam o moich kotach, ze one naprawde potrafia byc grozne, ich syczace paszcze budzily respekt :mrgreen:

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

[poprzednia]