Ogórek kiszony i sałatka jarzynowa z cebulką dla kotów.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw maja 19, 2011 12:56 Ogórek kiszony i sałatka jarzynowa z cebulką dla kotów.

Ogórek kiszony i sałatka jarzynowa z cebulą, do tego mocno nadpsute.
Takie menu zastałam wczoraj w kociej misce "moich" służewieckich cmentarniaków.
Nawet nie wiem smiać się, czy płakać. Czy wiedza o tym, co jest jadalne dla kota wymaga doktoratu z weterynarii?
Głupota ludzka powala czasem. :twisted: :roll:
Wiem, że ten post nic istotnego nie wnosi, ale nie mogłam się oprzeć, by nie napisać.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw maja 19, 2011 13:38 Re: Ogórek kiszony i sałatka jarzynowa z cebulką dla kotów.

Standard świąteczny - karpie łby, do kórych nawet mocno głodny i potężny kot nie ma jak się dobrać, bo za duże

ziemniaczki / kluseczki z zapleśniałym sosikem,

zetlałe śledziki lub rozłażące się kurze filety

duże kawalki ususzonej na kamień i opleśniałej kiełbaski

Mniam :twisted:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw maja 19, 2011 15:00 Re: Ogórek kiszony i sałatka jarzynowa z cebulką dla kotów.

Dodam z obserwacji zawartości kocich misek na podwórku:
- potężne gnaty jak dla doga,
- pół bochenka spleśniałego chleba.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw maja 19, 2011 15:05 Re: Ogórek kiszony i sałatka jarzynowa z cebulką dla kotów.

To może średnio ten wątek, ale czy kot może jeść zielone cebulki? Zaczął podgryzać i nie wiem, czy nie będę musiała zlikwidować swojej parapetowej hodowli.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw maja 19, 2011 15:07 Re: Ogórek kiszony i sałatka jarzynowa z cebulką dla kotów.

Ziemniaki, ryż, makaron z sosem pomidorowym, kawałki bułki - tudzież chleba, okruchy z ciasta, kości z wędzonego mięsa...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw maja 19, 2011 20:16 Re: Ogórek kiszony i sałatka jarzynowa z cebulką dla kotów.

_namida_ pisze:To może średnio ten wątek, ale czy kot może jeść zielone cebulki? Zaczął podgryzać i nie wiem, czy nie będę musiała zlikwidować swojej parapetowej hodowli.

Cebula i czosnek w większej ilości nie są dla kota dobre (dla psa też). Istnieją potwierdzone przypadki zgonów mlodych zwierząt z powodu anemii indukowanej pewnymi skladnikami tych warzywek.

Nie myta od chwili zakupu plastikowa miseczka, a niej kawalek chleba rozmoczony w jakiejś bliżej niezidentyfikowanej zupie, "doprawiony" popiolem z papierosa. Tym karmiono koty w domu, z którego pochodzi mój starszy rezydent :twisted:
Ostatnio edytowano Czw maja 19, 2011 22:54 przez felin, łącznie edytowano 1 raz

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw maja 19, 2011 20:57 Re: Ogórek kiszony i sałatka jarzynowa z cebulką dla kotów.

ciasto drożdżowe. pierogi. chyba z owocami. kości... bez komentarza. i syf. rzucone na ziemię. często w rozerwanej torbie foliowej. dobrzy ludzie dokarmiają koty :evil:
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16