Jeszcze o FIP

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro maja 18, 2011 10:06 Jeszcze o FIP

Witam serdecznie,
Jestem nowym użytkownikiem, choć Wasze/nasze :) forum przeglądam.
Jakiś czas temu moja rodzina i ja straciliśmy naszego Ryśka. Kto patrzył bezradnie, jak to cholerstwo zabiera mu ukochanego kociaka, ten wie czym jest ta choroba i do jakże nierównej walki z nią stają nasi czworonożni przyjaciele i my sami. Nie dorzucam tutaj kolejnej smutnej historii, bo nie taki jest cel mojego postu.
Z informacji kogoś na forum trafiłam na stronę dr Addie. Znalazłam tam schemat postępowania przy stawianiu diagnozy o FIP. Poniżej wklejam link, gdzie pod artykułem został zamieszczony przetłumaczony na język polski tenże schemat. Nie jestem lekarzem, ale starałam się przetłumaczyć medyczne zwroty w miarę sensownie. Jeśli uznacie, że taki schemat będzie przydatny dla innych, może udałoby się zamieścić go lub podpiąć w miejsce, gdzie byłby łatwiej dostępny. Może mógłby się okazać pomocny w dyskusjach z naszymi vetami, co do sposobu postępowania w trakcie diagnozy.
Jeśli jednak gdzieś już jest taka informacja, to proszę Moderatora o usunięcie mojego wątku.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

http://www.piesikotporadnik.pl/?p=468

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro maja 18, 2011 11:04 Re: Jeszcze o FIP

Wiedzy nigdy za dużo, tym bardziej, że wokół tej choroby narosło wiele mitów.
Artykuł jest napisany przystępnie, w sposób zrozumiały dla każdego, dobrze byłoby go wrzucić do Kociego ABC.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37