Eutanazja w schroniskach w Polsce

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto maja 10, 2011 17:10 Re: Schroniska, w których nie wykonuje się eutanazji

Zofia&Sasza pisze: EOT z mojej strony.

No nareszcie.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto maja 10, 2011 21:42 Re: Schroniska, w których nie wykonuje się eutanazji

AnielkaG pisze:
Nigdy nie byłem w żadnym schronisku.

To chyba pora zacząć zwiedzać. Pojedź, zobacz, a potem pisz. Zwłaszcza te rewelacje i sensacje.

AnielkaG! Ja własnych opinii tu nie wyrażałem, ja tylko zacytowałem innych.
AnielkaG pisze:Zwłaszcza te rewelacje i sensacje

Czy dobrze rozumiem, że te rewelacje i sensacje to dla Ciebie sytuacja normalna?

Jamkasica i Magaaaa!
Nie interesują mnie oficjalne odpowiedzi dyrekcji schronisk. Te mogą odbiegać od rzeczywistości. Proszę tylko forumowiczów znających różne schroniska od środka i mających na to chęć, o podzielenie się z nami ich wiedzą. Co do rady: odwiedź schronisko- ciężko jest odwiedzić i zobaczyć wszystko we wszystkich schroniskach w Polsce :|

To, że Wy nie zamierzacie udzielić mi wyjaśnienia w interesującej mnie sprawie, zostało przeze mnie przyjęte do wiadomości już wcześniej. (Dziwi mnie tylko wasza niekonsekwencja, bo wdając się w polemikę z Zofia&sSasha Magaaaa coś jednak potwierdziła.
magaaaa pisze:NB znam więcej schronisk gdzie z zasady nie usypia się zwierząt.

Nie rozumiem Waszej potrzeby pisania, że odpowiadać na moją prośbę nie będziecie. (Tym bardziej, że nie jest skierowana do Was. Chodzi mi o inne schroniska.)
Ale jeśli dalej zechcecie podbijać ten wątek, to wielkie dzięki. :ok: ( Tylko błagam, krócej: kciuki w górę, czy :) wystarczą.... )

magaaaa pisze:Zosiu,
Nikogo nie interesują Twoje doświadczenia, a przynajmniej nikt tu o nie nie pytał.
I nie szafuj stwierdzeniami, ze masz inne zdanie nt Palucha niż ja, bo ja z osobami Twojego pokroju nie wymieniam sie opiniami, więc nic nie wiesz nt mojego zdania.

Mnie interesują doświadczenia Zofia&Sasza i dziękuję Jej, że nimi się dzieli.

Ty natomiast, jeśli nie masz zamiaru się podzielić swoimi, a chcesz podbijać ten wątek przynajmniej zwracaj się z szacunkiem do moich rozmówców. Przypominam Ci, że Zofia&Sasza prosiła Cię już o nie zwracanie się do niej po imieniu. Również używanie wyróżnionego przeze mnie stwierdzenia nie jest mile widziane na tym wątku.
Krzysiekbolo

Post » Śro maja 11, 2011 0:13 Re: Eutanazja w schroniskach w Polsce

Zmieniłem tytuł. (Poprzedni mógł sugerować, że chodzi tylko o schroniska, w których eutanazja nie jest stosowana). Proszę wszystkie osoby, które mają wiedzę na ten temat i chęć, by się nią podzielić, o wypowiedź.
Krzysiekbolo

Post » Śro maja 11, 2011 7:48 Re: Schroniska, w których nie wykonuje się eutanazji

magaaaa pisze:Mnie jest wszystko jedno gdzie pracowałaś.
Ale skoro nie radziłaś sobie z prostym myciem boksów - smiem przypuszczać że pod gładkim gadaniem kryje się zwykła frustracja.
O tym, ze sobie nie radziłaś wspominali pracownicy Schroniska, ja o tym nic nie wiem i szczerze mówiąc jest mi to obojętne.
Pod warunkiem, ze swoją nieudolnością nie krzywdzisz żadnego zwierzaka.
W schronie lub poza nim :?

Obszernie się wyraziłaś powyższym. O sobie.
Dziwi mnie tylko, że komukolwiek jeszcze chce się z toba polemizowac.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Śro maja 11, 2011 8:12 Re: Eutanazja w schroniskach w Polsce

Mam głęboką nadzieję, że Ty i Zofia już nie zechcecie.
:P

magaaaa

Post » Śro maja 11, 2011 9:11 Re: Eutanazja w schroniskach w Polsce

Co do rady: odwiedź schronisko- ciężko jest odwiedzić i zobaczyć wszystko we wszystkich schroniskach w Polsce

ale jedno możesz odwiedzić
AnielkaG

Post » Czw maja 12, 2011 1:21 Re: Eutanazja w schroniskach w Polsce

magaaaa pisze:Mam głęboką nadzieję, że Ty i Zofia już nie zechcecie.

Po raz kolejny zwracam Ci uwagę, że forumowiczka Zofia&Sasza nie jest Twoją koleżanką. Zofia&Sasza nie ukrywa na forum ani swojej tożsamości, ani wieku. Jeżeli formy grzecznościowe są dla Ciebie niezrozumiałe, chętnie pomogę Ci nadrobić Twoje braki w tej kwestii.
Na szybko, dla Twoich potrzeb przygotowałem ściągę:
pisząc o lub do Zofia&Sasza, używaj sformułowań: Zofia&Sasza ewentualnie pani Zofia.

Czy zauważyłaś, że PcimOlki a krzysiekbolo to nie to samo?
Krzysiekbolo

Post » Czw maja 12, 2011 1:33 Re: Eutanazja w schroniskach w Polsce

AnielkaG pisze:
Co do rady: odwiedź schronisko- ciężko jest odwiedzić i zobaczyć wszystko we wszystkich schroniskach w Polsce

ale jedno możesz odwiedzić

Myślisz, że podczas odwiedzin, uda mi się zobaczyć wszystko?
Krzysiekbolo

Post » Czw maja 12, 2011 7:28 Re: Eutanazja w schroniskach w Polsce

Krzysiekbolo pisze:
magaaaa pisze:Mam głęboką nadzieję, że Ty i Zofia już nie zechcecie.

Po raz kolejny zwracam Ci uwagę, że forumowiczka Zofia&Sasza nie jest Twoją koleżanką. Zofia&Sasza nie ukrywa na forum ani swojej tożsamości, ani wieku. Jeżeli formy grzecznościowe są dla Ciebie niezrozumiałe, chętnie pomogę Ci nadrobić Twoje braki w tej kwestii.
Na szybko, dla Twoich potrzeb przygotowałem ściągę:
pisząc o lub do Zofia&Sasza, używaj sformułowań: Zofia&Sasza ewentualnie pani Zofia.

Czy zauważyłaś, że PcimOlki a krzysiekbolo to nie to samo?

Kszyśkubolo w tym na pewno jesteśmy zgodni: Zofia stanowczo nie jest moją koleżanką (...)
Co do reszty - nie skomentuję
:ryk: :ryk: :ryk:
Natomiast wracając od meritum: przyjedź do schroniska w Kruszewie.
Jaki nr gumaków przygotować?
Bo jak sadzę zechcesz chyba trochę pomóc w codziennych pracach?

Interwencja - wypowiedź nie na miejscu.
E.
Ostatnio edytowano Czw maja 12, 2011 10:14 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Post » Czw maja 12, 2011 10:08 Re: Eutanazja w schroniskach w Polsce

Kolejny ciekawy i poważny problem rozmywa się w pesonalnych przytykach. :evil:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie maja 15, 2011 1:28 Re: Eutanazja w schroniskach w Polsce

Czy istnieją jakieś uregulowania prawne, które nakazywałyby/ zakazywałyby stosowanie eutanazji w stosunku do bardzo chorych zwierząt, które przebywają w schroniskach?
Czy też zależy to, od wytycznych dyrekcji danego schroniska?
Krzysiekbolo

Post » Nie maja 15, 2011 3:22 Re: Eutanazja w schroniskach w Polsce

Ustawa o Ochronie Zwierząt, olewana zarówno w jedną jak i w drugą stronę.

A w praktyce- widzimisię pracowników i dyrekcji.

Z jednej strony zdarza się w niektórych schroniskach zaniechanie eutanazji zwierzęcia którego stan nie rokuje poprawy, a które cierpi (a co gorsza często odmowa wydania do adopcji zwierzęcia, które poza schroniskiem miałoby szanse na leczenie i opiekę), z drugiej- usypianie, bo tak, bo komuś się pies nie spodobał, bo jest stary itd.

We Wrocku jest raczej nieźle. Z naciskiem na raczej. Tzn nie zdarza się rzeczywiście bezsensowne męczenie zwierzaków, zwierzaki rokujące są leczone. Niestety bywa, że usypiane są zwierzęta brzydkie (!), no i takie, które miałyby szanse na leczenie. Na szczęście rzadko. Ale była i taka sytuacja że uśpiona została suka owczarka ("siadły jej łapy") bez próby leczenia, mimo, że były osoby mocno zainteresowane jej losem i jeden głupi telefon wystarczyłby zeby suka w godzinę wylądowała poza schronem w klinice. O kilka psów trzeba było stoczyć małe batalie, żeby zostały wydane do leczenia....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

[poprzednia]