kot w domu

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 13, 2011 18:57 Re: kot w domu

karola7 pisze:Mówię Ci bierz drugiego kota, drugi kot nie zajmuje wcale więcej miejsca - też tak myślałam i ani się obejrzałam i mam 3 koty ;) .

Twoja kotka będzie szczęśliwsza !

Ja tez nie mam warunków a mam 3 koty. Pomiędzy 1 a 2 nie ma większej różnicy, poz a tym że koty są szczęśliwsze. Kot to towarzyskie zwierze. Razem się myją, jedzą, śpią, bawią się. Proponuję przebadać kota dokładnie, odrobaczyć, zaszczepić i spędzać z nim dużo czasu i będzie dobrze.

Żmijka

Od: Pt lis 19, 2010 13:04

Post » Pt maja 13, 2011 19:03 Re: kot w domu

Dokładnie. Moja kota była przez jakieś pół roku jedynaczką, wzięta jako małe kociątko z działki z katarem, wiele godzin spędzała samotnie w domu - niestety. Kot ożył gdy pojawił się drugi kot w domu - owszem był stres i nerwy bo chyba myślała początkowo , że jest jedynym kotem na planecie, ale teraz widać, że kotka żyje...
Człowiekowi chyba też nie byłoby wesoło gdyby go zamknięto w domu bez możliwości kontaktu z innymi przedstawicielami gatunku...

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Pt maja 13, 2011 19:06 Re: kot w domu

to znaczy jakich warunków nie masz?
Kotom nie trzeba wiele.Miłość,dwie ręce do głaskania,kawałek podłogi i mebelki do skoków...To nie psy,które tylko przemieszczają się poziomo.
Poza tym mam pytanie.Ile czasu kociek sam siedzi i le czasu poświęcasz mu na zabawę.Nie na trzymanie na kolanach ale na intensywną zabawę?
On do tej pory to robił.Był w ruchu.Miał rodzeństwo,bawił się do upadłego.Teraz się nudzi i tęskni. Rodzi to frustracje.A ciebie pewnie złości trochę .Ty chcesz wypocząć a on chce sie bawić. Taki malec potrzebuje mocnego zainteresowania i wiele czasu nalezy mu poświęcać.Nie może tylko być.[/quote]
ja sie z nim bawię cały czas, tak jak moja siostra która ma 6 lat. cały czas ją męczy! :)

Bebe13

Od: Pt maja 13, 2011 18:14

Post » Pt maja 13, 2011 19:13 Re: kot w domu

Ale jest bardzo dużo kotów którzy żyją sami w domku. Myślę że jak bedzie miała zafundowaną zabawe bedzie OK :) napewno nie bedzie tak jakby miał przyjaciela, ale trudno ... :)

Bebe13

Od: Pt maja 13, 2011 18:14

Post » Pt maja 13, 2011 19:16 Re: kot w domu

Tylko jak są dwa koty w domu to nawet się tego nie odczuwa ;) .
Teraz się mądrze, a sama miałam obawy, ale uważam, że dużo lepiej jak kot ma kumpla.

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Pt maja 13, 2011 19:17 Re: kot w domu

Czy to o warunki to do mnie? Ja wynajmuje z mężem mieszkanie, nawet swojego nie mam.

Bebe13 pisze:moja siostra która ma 6 lat. cały czas ją męczy!

to zastanów się czy to dobry moment na kota. Dzieci i koty to złe połączenie. One są towarzyskie i uwielbiają się bawić, ale też cenią spokój. Nie przepadają za przytulankami na siłę itp

Bebe13 pisze:Ale jest bardzo dużo kotów którzy żyją sami w domku. Myślę że jak bedzie miała zafundowaną zabawe bedzie OK :) napewno nie bedzie tak jakby miał przyjaciela, ale trudno ... :)

Żyją same w domu, ale nie służy im to. To że kot jest samotnikiem to mit.

Żmijka

Post » Pt maja 13, 2011 19:45 Re: kot w domu

Bebe wpadłam przez przypadek na Twój wątek o jedzeniu. Widzę, że brak Ci doświadczenia zupełnie. Dobrze jest najpierw poczytać, doszkolić się a potem brać zwierzę do domu. Ja przed pierwszym kotem notatki robiłam, łącznie z tym ile miesięcznie będzie mnie kosztował - karma, żwirek i co najważniejsze weterynarz. To ostatnie raz mnie przerosło, a nie mam problemów z finansami. Ale dobrze że pytasz i szukasz, będziesz dobrym opiekunem :)

Żmijka

Post » Pt maja 13, 2011 19:46 Re: kot w domu

Jesteś nie pełnoletnia więc nie możesz decydować-to fakt- ale na pewno możesz pilnować aby twoja siostra zamiast męczyć kotkę bawiła się z nią;będzie to z korzyścią dla koteczki i z pożytkiem dla siostry,która nauczy się,że zwierzę to nie zabawka;natomiast ty będziesz miała zasługę w wychowaniu siostry :ok:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

[poprzednia]