Zaginął kot-Kraków/Kurdwanów-Franek już w domu!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 07, 2011 19:04 Re: Zaginął kot-Kraków/Kurdwanów-Franek już w domu!

Franek globtroter :D :1luvu: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob maja 07, 2011 19:11 Re: Zaginął kot-Kraków/Kurdwanów-Franek już w domu!

Franeczek odespał już stresy, dostał nowe zabawki, zaliczył odwiedziny znajomych, którzy trzymali mocno kciuki za odnalezienie; czuje się dobrze i rozrabia jak zwykle.
Teraz czeka nas przeprawa z administracją o zgodę na założenie siatki na balkon. W poniedziałek zanoszę pismo i czekam na decyzję, która jak podejrzewam, będzie odmowna :?

Katmandu

Od: Pon sty 11, 2010 22:51

Post » Sob maja 07, 2011 22:12 Re: Zaginął kot-Kraków/Kurdwanów-Franek już w domu!

Ja bym na twoim miejscu nie wychylała się z pismem, nie zgodzą się. Po prostu montuj, o ile montujesz wewnątrz balkonu, a nie wychodzisz poza balkon np. wbijając się w "zewnętrzne" ściany. Dla spółdzielni kocie siatki to matrix, przyswajają tylko zabudowy balkonów :wink:

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Nie maja 08, 2011 8:54 Re: Zaginął kot-Kraków/Kurdwanów-Franek już w domu!

Niestety mam taką spółdzielnię, że muszę zgłosić-jeśli nie zgłosiłabym to jestem 100% pewna, że następnego dnia kazaliby rozbierać. To jest 7 bloków w bardzo bliskim sąsiedztwie i "administracja" przechadza się dookoła codziennie. Balkon mam wys.2,70m, dł..2,95m i szer.95cm, powyżej następny balkon.
Ludzie mają zamontowane suszarki na pranie i widzę, że mają też pergole na balkonach, ale nikt nie ma zabudowy, ani siatki. Pani z administracji twierdzi, że byłby to "estetyczny precedens" na skalę osiedla. Muszą mieć zgodę prezesa i architekta.....

Katmandu

Post » Nie maja 08, 2011 13:43 Re: Zaginął kot-Kraków/Kurdwanów-Franek już w domu!

Właśnie o to chodzi, że administracje uważają siatki dla kotów za precedens, bo wyobrażają sobie, że to jakaś misterna i skomplikowana konstrukcja, a nie sześć dziur w ścianie, takich jak na sznurki na pranie. Po niezobowiązującym pytaniu o taką siatkę, jeden z przedstawicieli mojej spółdzielni wskazał nam jako właściwy do podjęcia decyzji jeden z wydziałów urzędu miasta 8O Jak myślisz, co zrobiłam :twisted: ? Jeśli już musisz powiadomić o tym spółdzielnię, to lepiej napisz im, jak to będzie wyglądać (jak się oczywiście dobrze przypatrzą :wink: , bo kocie siatki są prawie niewidoczne).
Pozdrawiam, ciesząc się przede wszystkim z powrotu uciekiniera :D
Edit: i dopisz, że siatka nie będzie przeszkadzała podczas ewentualnych remontów bloku, bo możesz ją w tym czasie bezproblemowo zdjąć.

kitkowa

Post » Nie maja 08, 2011 17:11 Re: Zaginął kot-Kraków/Kurdwanów-Franek już w domu!

Starałam się napisać właśnie w podobnym tonie-skonsultuję z Bartkiem Bohdanem jeszcze dzisiaj, jutro zaniosę i zobaczymy z jakim efektem. Postaram się załączyć kilka zdjęć, żeby zobaczyli, że wygląda to estetycznie i wcale nie rzuca się w oczy :)

Katmandu

Post » Nie maja 08, 2011 17:21 Re: Zaginął kot-Kraków/Kurdwanów-Franek już w domu!

Franek - ty wedrowniczku :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Oby wszystkie akcje poszukiwawcze tak wlasnie sie konczyly :ok: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie maja 08, 2011 17:31 Re: Zaginął kot-Kraków/Kurdwanów-Franek już w domu!

ja i dziewczyny z 7 pietra miałyśmy jako pierwsze osiatkowane balkony
Za nami poszli sąsiedzi-niekoniecznie własciciele kotów-po prostu niektórzy mieli dosyc obsrywających balkony gołębi.
Mój balkon przynależy do mojego mieszkania i jest mój
a siatka to nie jest element na trwale zamocowany więc nawet gdyby ktos przyszedl z nakazem abym ją zdjęła, zabiłabym smiechem.
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Nie maja 08, 2011 20:45 Re: Zaginął kot-Kraków/Kurdwanów-Franek już w domu!

BarbAnn nie wiem czy to coś zmienia, ale ja mieszkam w mieszkaniu czynszowym TBS, nie jest własnościowe.

Katmandu

Post » Nie maja 08, 2011 21:28 Re: Zaginął kot-Kraków/Kurdwanów-Franek już w domu!

Siatka na balkonie jest niezwykle estetyczną pergolą :lol:

kitkowa

Post » Wto maja 10, 2011 0:13 Re: Zaginął kot-Kraków/Kurdwanów-Franek już w domu!

Katmandu pisze:Franek pozdrawia całe Miau! i Zeldę oczywiście również!
Obrazek

Co za spojrzenie uwodzicielskie. Godne kociego Jamesa Bonda :D!
ObrazekObrazekObrazek

BartekBohdan

Od: Sob kwi 02, 2011 23:13

Post » Wto maja 10, 2011 0:14 Re: Zaginął kot-Kraków/Kurdwanów-Franek już w domu!

Katmandu pisze:Starałam się napisać właśnie w podobnym tonie-skonsultuję z Bartkiem Bohdanem jeszcze dzisiaj, jutro zaniosę i zobaczymy z jakim efektem. Postaram się załączyć kilka zdjęć, żeby zobaczyli, że wygląda to estetycznie i wcale nie rzuca się w oczy :)

Mam nadzieję, że dostałaś maila. Pismo jest formalnoprawnie ok. Nie powinno być problemów. W razie czego trzeba pisać do skutku i zrobić zdjęcie podobnej konstrukcji jako załącznik.
ObrazekObrazekObrazek

BartekBohdan

Post » Wto maja 10, 2011 10:08 Re: Zaginął kot-Kraków/Kurdwanów-Franek już w domu!

Bartku, dostałam, dziękuję.
Zaniosłam wczoraj i ku mojemu zdziwieniu Pani kazała schować pismo, siatkę zamontować "bez zgody". Potwierdziła, że wydaliby decyzję odmowną. Jeśli jednak zamontuję i ktoś z sąsiadów się przyczepi/bądź zauważy Prezes; dostanę nakaz natychmiastowego demontażu.
Pozostaje mi więc jedynie założyć i modlić się, by nikt nie zauważył...ehhh
Obrazek

Katmandu

Post » Wto maja 10, 2011 10:29 Re: Zaginął kot-Kraków/Kurdwanów-Franek już w domu!

Ale wyluzowany :)
ObrazekObrazekObrazek

BartekBohdan

[poprzednia]