Mam problem z suchą karmą, moje koty nie chcą jeść karmy bez zbóż ( wypróbowałam : Orijen, Acanę, TOTW ) . Testowaliśmy także karmę Hills, Applaws.
Z apetytem jedzą właściwie tylko karmę Royal Canin - chciałabym ją zmienić bo jest droga, a tak naprawdę nie wiem ile mięsa jest w składzie. Wypróbowałam ostatnio też suchą karmę firmy Schesir ( mokre tej marki bardzo lubią ) i też im smakuje.
Nie wiem tylko czy skład tej karmy jest odpowiedni czy raczej kiepski : Suszone mięso z kurczaka (min. 28%), ekstrakt białkowy ziemniaki, ryż, jęczmień, tłuszcze zwierzęce, gluten, wyciągi wątróbka drobiowa, pulpa buraczana, drożdże, siemię lniane, mączka z grochu, olej słonecznikowy, suszone całe jaja, ekstraktów cykorii, FOS (frukto -oligosaccarides) pirofosforan sodu, olej z wątroby dorsza, L-karnityna, aloes, nasiona, rozmarynu, ekstrakty, wyciągi z kwiatów nagietka, rumianku kwiaty ekstrakty, wyciągi z zielonej herbaty (polifenole), nasion kopru włoskiego, juki, pokrzywa, kurkuma, chlorek potasu , Tauryna, chlorek choliny, DL-metionina, chondroityny
Jeśli jest kiepski to jaką karmą najlepiej zastąpić RC ? Niestety nie mam zbyt dużego doświadczenia i niezbyt się znam na markach i karmach dla kotów.