Prośba o pomoc z transportem, Śląsk - Warszawa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 25, 2011 23:32 Prośba o pomoc z transportem, Śląsk - Warszawa

Z okazji Świąt dom straciła dorosła, domowa kotka.
Sprawa była pilna - kicia wylądowała więc w mojej łazience. Czeka na nią dom tymczasowy, więc niby nie ma dramatu... ale kotka jest u mnie, w Katowicach, tymczas zaś byłby w Łodzi.
Niestety - kicia reaguje fatalnie na moje koty, a w moim mieszkaniu nie ma możliwości faktycznej izolacji, co fatalnie odbija się i na owej kici (która i tak przeżywa dramat, bo straciła jedyny dom, jaki znała, kocich towarzyszy, których kochała) i na moich rezydentach...
Bardzo, bardzo prosiłabym o pomoc w dostarczeniu kotki do dt. Poszukiwania transportu w wątkach transportowych Dogo i Miau nie przyniosły rezultatu.

Opcje to:
1) Transport ze Śląska/Małopolski do Łodzi (jestem w stanie dowieźć kotkę w promieniu parudziesięciu kilometrów) - ale na to mam małe nadzieje...
2) Może ktoś byłby w stanie wybrać się do Łodzi na przykład pociągiem? Mogłabym zwrócić koszty biletu...
3) Chyba nieco łatwiej jest znaleźć transport z Katowic do Warszawy, a z Warszawy - do Łodzi. Może ktoś ze stolicy mógłby przejąć kicię i "przechować" ją do znalezienia transportu do Łodzi?

Kotka jest dorosła, zdrowa, wysterylizowana i zaszczepiona. Jest bardzo przyjazna wobec ludzi, ale inne koty wyjątkowo ją stresują.
Może ktoś będzie w stanie pomóc dziewczynce, której świat się zawalił? U mnie naprawdę jest jej źle, nie chcę pogłębiać jej traumy. Pomóżcie, proszę.

Edit : W Warszawie koteczka byłaby przejęta przez iwonę66, szukam zatem dla niej transportu ze Śląska/Krakowa do Warszawy.
Ostatnio edytowano Wto kwi 26, 2011 10:40 przez Liwia_, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto kwi 26, 2011 7:11 Re: Prośba o przechowanie kici w Warszawie, pomoc z transportem

Organizuj do W-wy transport .do Łodzi ją podwiozę :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto kwi 26, 2011 8:48 Re: Prośba o przechowanie kici w Warszawie, pomoc z transportem

Podniosę
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto kwi 26, 2011 10:37 Re: Prośba o przechowanie kici w Warszawie, pomoc z transportem

iwona66 pisze:Organizuj do W-wy transport .do Łodzi ją podwiozę :ok: :ok:

Bardzo, bardzo dziękuję Iwono :1luvu: Szukam zatem, tu też zmienię tytuł...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01