Transporterek już jest! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 18, 2011 21:14 Transporterek już jest! :)

.
Ostatnio edytowano Nie lis 06, 2011 21:56 przez hopsacz, łącznie edytowano 2 razy

hopsacz

Od: Wto lis 30, 2010 22:20

Post » Pt lut 18, 2011 22:29 Re: pilnie potrzebny transporterek dla kota w Tarnowie

Jeśli ktoś może pomóc, to bardzo proszę!
Kolega Hopsacz do tej pory interesował się skutecznie kotami "zewnętrznymi", a teraz może pomóc kotkowi, któremu udzielił schronienia.
Nie ma doświadczenia z kociarstwem :wink: , więc jak się zacznie przemieszczać po mieście z kotem bez transporterka, to nieszczęście gotowe! 8)

teesa

Od: Wto cze 23, 2009 22:32

Post » Sob lut 19, 2011 9:39 Re: pilnie potrzebny transporterek dla kota w Tarnowie

Czy nie ma nikogo z Tarnowa, kto mógłby pomóc???
I jeszcze taka sprawa: czy ktoś wie coś o talonach na bezpłatne sterylki dla bezdomniaków w Tarnowie? Może Hopsacz mógłby skorzystać?

teesa

Od: Wto cze 23, 2009 22:32

Post » Nie lut 20, 2011 20:17 Re: pilnie potrzebny transporterek dla kota w Tarnowie

.
Ostatnio edytowano Nie lis 06, 2011 21:54 przez hopsacz, łącznie edytowano 1 raz

hopsacz

Post » Pon mar 07, 2011 20:21 Re: pilnie potrzebny transporterek dla kota w Tarnowie

Transporterek zakupiony a Filemon zostaje u mnie :mrgreen: Oferta oddania kota jest nieaktualna. Pozdrawiam!

hopsacz

Post » Pon mar 07, 2011 20:28 Re: pilnie potrzebny transporterek dla kota w Tarnowie

hopsacz pisze:Transporterek zakupiony a Filemon zostaje u mnie :mrgreen: Oferta oddania kota jest nieaktualna. Pozdrawiam!

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon mar 07, 2011 20:32 Re: pilnie potrzebny transporterek dla kota w Tarnowie

Hopsacz co do kastracji...
To naprawdę nie jest dla wygody właściciela kota.
Znaczenie jest straszne, niespieralne, jak kocur oznaczył u sąsiadki ścianę, to trzeba było kuć...
Ale z tą kastracją, to chodzi o to, by zabezpieczyć kotu i kotom przyszłość.
Nigdy nie przewidzisz co się z Tobą stanie, co się stanie z Filemonem.
A tak, to będziesz miał pewność, że nie będzie płodził kolejnych bezdomnych kotów, kot podczas kopulacji zaraża się chorobami śmiertelnymi, także nieuleczalnymi, ale całkowicie niegroźnymi dla człowieka.
Kot kopulujący roznosi takie choroby, które później przechodzą na kocięta.
Kocur walczy z innymi kocurami o teren, także podczas walk zaraża się w/w chorobami.
Kastracja jest to zabieg prosty, łatwo się goi, a kot nie ma świadomości co się dzieje.
Nie odczuwa krzywdy, staje się spokojniejszy, żyje pełnią życia, bo nie jest marionetką testosteronu, a jest... kotem :)
Rozważ kastrację jeśli to kocur.
A jeśli kotka, to sterylizację.
Jeśli masz jakieś pytania, pisz śmiało, mam nadzieję, że nie poczułeś się urażony moimi słowami w żaden sposób.
najszczesliwsza

Post » Pon mar 07, 2011 20:47 Re: pilnie potrzebny transporterek dla kota w Tarnowie

" Nie chcę robić z Filemona maskotki domowej, wykastrowanej dla wygody domowników, by nie znaczył terenu i był ospałym przymiluchem. Ma wariować po drzewach i łowić myszy, jak robiły to koty od zawsze."
Po kastracji ospaly przymiluch? :mrgreen: Musialbys zobaczyc mojego kastrowanego Norka. Jedynie jeszcze po suficie nie biega :mrgreen:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Śro mar 09, 2011 11:37 Re: pilnie potrzebny transporterek dla kota w Tarnowie

.
Ostatnio edytowano Nie lis 06, 2011 21:55 przez hopsacz, łącznie edytowano 1 raz

hopsacz

Post » Czw kwi 07, 2011 13:31 Re: Transporterek już jest! :)

Moja kotka aportuje i warczy :) a propos dziwnego zachowania kotów :)

Co do kastracji, to są różne szkoły, ja kastrowałam Azora jak miał 9 miesięcy i śmierdział mu tyłek - te gruczoły....
Doradź się weta dokładnie co i jak.
najszczesliwsza

Post » Pon kwi 11, 2011 10:06 Re: Transporterek już jest! :)

.

hopsacz