żywienie Persów - próbujemy nowej karmy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 13, 2007 8:15

kupiłam Bozitę. Niestety była tylko puszka i to bez sosiku :( .
I tak Gigol bardzo się męczył nad miską aby wyssać z tego wszystko co mokre i resztę oczywiście zostawił.
Ja nie wiem ! :? Czy on ma takie trudności z jedzeniem mokrego ? Surowe mięso przecież wsuwa jak odkurzacz.
Sanebell sensitive nawet mu posmakowało tzn. je wtedy gdy nikt nie widzi a jak patrzymy to mu nie smakuje.
Z oczkami jakieś złe dni, lecą łezki. Przemywam borasolem - czy jest coś jeszcze innego ?
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lut 13, 2007 8:28 przez sfinks, łącznie edytowano 1 raz

sfinks

Od: Pon kwi 10, 2006 20:12

Post » Wto lut 13, 2007 8:24

przemywaj mu sola fizjoologiczna kupiona w aptece,a borasolem tylko na zewnatrz,ostroznie bo nie moze dostac sie do oka

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Wto lut 13, 2007 8:30

solą w tych malutkich ampułkach ? Taką specjalną do oczu ?
Są dni że ma ładne oczy, a są dni że mocno ciekną ciemne łzy. Wycieram mu tedy kilka razy dziennie ale już suchą chusteczką.

sfinks

Od: Pon kwi 10, 2006 20:12

Post » Wto lut 13, 2007 11:42

Przecieraj miejsca wokoł oczek borasolem,albo ciepła woda,na koniec osusz chusteczka,a krople do oczu tak-sola fizjiologiczna do zakraplania oczu,po kazdej kropli masuje delikatnie wokół,czasem pozwala to udroznic kanaliki lzowe,persom szybko sie zatykaja,niektore maja do tego predyspozycje,np moja Maja,3-4 dni jest ok a potem znow łzy i brazowa wydzilina,przewaznie pomaga sol i masowanie delikatne.

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Wto lut 13, 2007 17:35

Witam, jesli chodzi o Bozite, to bedziemy z nia w marcy na wystawie w Opolu, tak wiec zapraszam wszystkich, ktorzy tam przyjada. Bozita jest znana w Polsce w kilku miejscach, ale rzeczywiscie jest to "nowa" karma. W Szwecji skad pochodzi jest produkowana juz od wielu lat. Poniewaz generalnie do niedawna "zylam" glownie w psim swiecie nie wiem do jakiej karmy mozna Bozite porownac. Jest napewno produktem z najwyzszej polki, o czym mam nadzieje sie przekonacie. A poki co zainteresowanym mozemy wyslac probki. Prosze tylko napisac maila na adres biuro@germapol.pl co jest potrzebne, a pare dni pozniej w skrzynce pojawi sie przesylka :).
W Warszawie karmy mozna nabyc w sklepie Ziuta i Kropka.

Pozdrawiam
Iza

Iza L.

Od: Sob gru 30, 2006 10:37

Post » Pt kwi 08, 2011 22:11 Re: żywienie Persów - próbujemy nowej karmy

:D przypominamy sie :D
IKE
Świat jest taki, jaki myślisz, że jest.

boni

Od: Nie wrz 24, 2006 21:02

[poprzednia]