Poznań-Wilda, 4 dziczki z piwnicy. Pilnie doświadczone DT!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 04, 2011 7:41 Poznań-Wilda, 4 dziczki z piwnicy. Pilnie doświadczone DT!!!

Proszę o pomoc tutaj, bo pomysły już mi się wyczerpały. Zaczęłam dokarmiać futerka jakoś w styczniu, gdy zobaczyłam je przez okno w piwnicy mojej kamienicy. Nie bez problemów zdobyłam klucz do głównego piwnicznego wejścia i praktycznie codziennie zostawiałam im jedzenie i wodę. Tak koty żyły sobie aż do niedawna, kiedy to z ogromną pomocą Kasi 5000 i Marty K udało się wyłapać 3 koty na sterylki, na które pojadą najprawdopodobniej jutro. W piwnicy jest jeszcze ciężarna kotka, nad której złapaniem pracujemy już 4 dzień. Pewnie zastanawiacie się w czym problem. Ciachnąć i wypuścić do piwnicy, ale tu zaczynają się schody. W czasie łapanki obserwowała nas pani (sąsiadka), która do nas zagadała, bo obawiała się, że robimy kotom jakąś krzywdę. Opowiedziała mi o rzeczach, które się tutaj wyprawia, a o których nie miałam pojęcia. W kamienicy dozorczyni, jej mąż i kilku innych mieszkańców ma "problem" z kotami. Sąsiadka - obserwatorka i opiekunka (lepsza ode mnie, bo opiekuje się piwnicznymi kotami już od 5. lat;) zrelacjonowała mi jak na własne oczy widziała, męża dozorczyni grzebiącego ciała kotów w ogródku (najprawdopodobniej zostały otrute), poza tym widziała też jak jeden z sąsiadów rzucał w koty siedzące na murku kamieniami ze swojego okna. Ktoś nawet napisał na nią anonimowy oczywiście donos, że koty dokarmia. Jakiś skandal po prostu!!! Sąsiadka powiedziała, że kilka kotów, które dokarmiała, gdzieś po drodze zaginęło. Wniosek jest jeden. One nie mogą tutaj wrócić!!! Chciałam prosić Was o pomoc, może ktoś mógłby dać dzikom DT, żeby oswoiły się z człowiekiem, potem stanę na głowie, żeby znaleźć im dobre domy. Jest dwóch panów w szlachetnym, krowim, biało-czarnym kolorze (oni muszą być razem, bo jak się nie mają w zasięgu wzroku, to jest płacz), najprawdopodobniej pani whiskas (kolor jak kota z reklamy whiskasa) no i biało - szara kotka w ciąży, która jeszcze nie dała się złapać. Może ktoś zna jakąś przyjazną stadninę, w której można by wypuścić całą czwórkę? Sama nie wiem. Wzięłabym je do siebie, przynajmniej dwójkę, ale niestety nie jestem niezależna, a reszta domowników kategorycznie się takiej opcji sprzeciwia. Dlatego błagam Was o pomoc... :cry:
Obrazek
http://www.pustamiska.pl
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta George Bernard Shaw

merka

Od: Śro cze 09, 2010 9:09

Post » Pon kwi 04, 2011 10:42 Re: Poznań-Wilda, 4 dziczki z piwnicy. Pilnie doświadczone DT!!!

Ostatnia koteczka w ciąży jest już z pozostałymi. Jutro zabiegi. Nikt nie może pomóc?
Obrazek

merka

Post » Pon kwi 04, 2011 11:07 Re: Poznań-Wilda, 4 dziczki z piwnicy. Pilnie doświadczone DT!!!

Niestety, nie pomogę ... sama mam swoje stado do ogarniecia :(

Jakie są te kociaki? Może uda się im domy znaleźć?
Oswojone czy raczej z dzikich?

No tak, ale to pewnie potrwa ... gdzieś je trzeba przechować :(
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon kwi 04, 2011 17:32 Re: Poznań-Wilda, 4 dziczki z piwnicy. Pilnie doświadczone DT!!!

Biedne koty :cry:

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Pon kwi 04, 2011 18:34 Re: Poznań-Wilda, 4 dziczki z piwnicy. Pilnie doświadczone DT!!!

Zaznaczam wątek. Może Koci pazur albo Agape ma jakieś miejsce :?:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon kwi 04, 2011 19:23 Re: Poznań-Wilda, 4 dziczki z piwnicy. Pilnie doświadczone DT!!!

Ja pytam, gdzie mogę, może coś się uda wykombinować. Jak będzie po zabiegach to napiszę. Będziemy mogli wtedy więcej powiedzieć o ich zachowaniu i czy są oswajalne, na co nie ukrywam mam WIELKĄ nadzieję! Dozorczyni powiedziała dzisiaj pani karmicielce, że jej wnuk ma uczulenie na koty w piwnicy 8O Głupich nie sieją, sami się rodzą...
Obrazek

merka

Post » Pon kwi 04, 2011 21:46 Re: Poznań-Wilda, 4 dziczki z piwnicy. Pilnie doświadczone DT!!!

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kilka fotek kociastych. Dwa ostatnie - piwnica;(
Obrazek

merka

Post » Pon kwi 04, 2011 22:27 Re: Poznań-Wilda, 4 dziczki z piwnicy. Pilnie doświadczone DT!!!

Odnośnie stajni to wiem o jednej od koleżanki (my z agape :)). Dowiem się szczegółów i dam znać czy można by było je tam wypuścić.

madzka

Od: Śro paź 13, 2010 19:26

Post » Wto kwi 05, 2011 8:40 Re: Poznań-Wilda, 4 dziczki z piwnicy. Pilnie doświadczone DT!!!

Fajnie by było, tylko musi być sprawdzona ta stajnia. Bo znam osobiście takie gdzie koty muszą się same wyżywić na myszkach i szczurach :evil:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro kwi 06, 2011 7:29 Re: Poznań-Wilda, 4 dziczki z piwnicy. Pilnie doświadczone DT!!!

No właśnie...
Wczoraj odebrałyśmy dziczki z lecznicy, wszystkie się wybudziły i są naprawdę dziczkami, niestety;( Pani Whiskas dała nam popalić. Zastanawiam się nad edukacją mieszkańców kamienicy.
Obrazek

merka

Post » Śro kwi 06, 2011 7:33 Re: Poznań-Wilda, 4 dziczki z piwnicy. Pilnie doświadczone DT!!!

Mam nadzieję, że z Whiskaską wszystko dobrze.
Z niecierpliwością czekam na wieści od Marty...

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Śro kwi 06, 2011 10:55 Re: Poznań-Wilda, 4 dziczki z piwnicy. Pilnie doświadczone DT!!!

Napisałam do niej sms-a, czekam na odpowiedź. Denerwuję się :(
Obrazek

merka

Post » Śro kwi 06, 2011 11:02 Re: Poznań-Wilda, 4 dziczki z piwnicy. Pilnie doświadczone DT!!!

Rozmawiałam z Marta.
Whiskaska ok, była spokojna.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51