Wprawdzie ja nadal jestem w kropce , bo nadal nic nie wiadomo , wyniki wszystkich badań wskazują na to, że kot jest zdrowy... Badani krwi, USG .... Lekarze wykluczyli nowotwór , chorobę nerek i wątroby , robaki raczej też ... Wspomniałam o możliwości zakłaczenia, pani wet powiedziała, że nie można tego wykluczyć, dała pastę odkłaczającą i kazała spróbować , ale że raczej to nie to, gdyż to dałoby początkowo objawy takie jak zatwardzenie i problemy z kupką , a poza tym , ewentualna kula futra byłaby do wyczucia. Zostaje podejrzenie , że to może jakiś przewlekły nieżyt żołądka , może refluks ... ale w sumie nadal nie wiadomo...
Teraz są antybiotyki, leki przeciwzapalne i przeciwwymiotne ... plus osłona na żołądek (Famidyna) ...
Więc jeśli to to - cóż mam w takim razie robić? ... Jak mam zapobiegać tym stanom zapalnym? ...
Leczenie trwa długo, codziennie wet, mnóstwo zastrzyków, leków , tabletek, walki z Kicią o każdą strzykawkę siłą zaaplikowaną do pyszczka, kroplówki , badania , welfrony... pomijam, że to kosztuje majątek i pójdę z torbami, trudno ... zrobię wszystko , by wyleczyć , ale kot wymęczony, zestresowany ... ja też , bo dużo nerwów mnie to kosztuje. Boję się , że znów będzie to samo... zaleczę to , a za miesiąc czy dwa - znów to samo - krwawe wymioty co 15 minut , kot bez apetytu , nic nie je i niknie w oczach. I znów powtórka z rozrywki ... Pytałam weterynarzy , różnych ... Jak temu zapobiegać? ... nikt jakoś nie umie mi odpowiedzieć , bo ciężko do końca stwierdzić co jej dolega ...
Jahoda - mówiłaś o karmie , dostałam dzisiaj próbki karmy ... jedna to Prescription Diet - i/d - gastrointestinal health (Hill'sa) , a druga to Sensitivity control (Royal Canin) ... Spróbuję je podać , chociaż narazie ona nie chce nic jeść... potem może kupię cały wór , nie wiem tylko która lepsza ? ? ? ?
Twój kotek miał podobne problemy - rozumiem, że karma była kluczem do sukcesu i kotkowi przeszło? ... Jak długo jest już zdrowa?
Fredziolina - kotek umarł na refluks?! ?! ?!

Okropnie się przeraziłam , gdy zobaczyłam ten drobny maczek w Twoim poście