Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
PcimOlki pisze:NITKA/KARINKA pisze:...
Nagranie trafiło już w ręce policji. - Mamy szereg narzędzi, dzięki którym możemy uzyskać informację o właścicielu komórki - mówi Paweł Petrykowski z dolnośląskiej policji. - Dzięki nowoczesnej technice możemy dotrzeć do autora nagrania zamieszczonego w telefonie bądź w internecie, jednak szczegółów podać nie mogę - dodaje policjant.
Przekonuje, że wielokrotnie udało się dotrzeć do osoby, która zarejestrowała podobne filmy. - Często autor nagrania nawet nie podejrzewa, że policjanci są na jego tropie i dowiaduje się o tym dopiero, gdy policja puka do jego drzwi - zapewnia Petrykowski.
Dość dobrze znam zagadnienia techniczne. Telefon, to tylko telefon - nie wiadomo czy ma kartę, co to za karta i jak była używana. Istnieje możliwość, że nie da się ustalić sprawców - choćby dlatego, że telefon ukradli i ani razu nie użyli w celu telefonowania. W takim przypadku można by podejżewać miejsce z dokładnością kilkuset metrów. W aglomeracji miejskiej sprawca nie do namierzenia.
mayam pisze:wysłałam kilka maili, zamieściłam na kilku tablicach. w nadziei, że ludzie się przyłączą. tacy, którym się chce.
widzę jednak, że miłośnicy kotów są - niestety dla tych pięknych zwierząt - tymi, których obojętność/zniechęcenie/lenistwo/rozczarowanie (odpowiednie skreślić) wyrządza im równie dużo krzywdy, co bestie w ludzkiej skórze, o których ty mowa.
a teraz włączam myślenie i nie dyskutuję z ekspertami.
bo wiedzą lepiej.
Koszmaria pisze:...
myślę że w policji mają też chłopców,co 'znają zagadnienia techniczne'.
Koszmaria pisze:...
myślę że gdyby to był tel na kartę,bez żadnych połączeń ani nic,to pewnie nie zawracaliby sobie tym głowy.
na stronie art w gazecie wrocławskiej[?] jest zdjęcie tego telefonu.to nie jest najtańszy model nokii kupiony w komisie razem ze starterem za 5zł.jego właściciel pewnie go szuka.
PcimOlki pisze:Koszmaria pisze:...
myślę że w policji mają też chłopców,co 'znają zagadnienia techniczne'.
Dobrze myślisz, ale z gówna bata nie ukręcisz.Koszmaria pisze:...
myślę że gdyby to był tel na kartę,bez żadnych połączeń ani nic,to pewnie nie zawracaliby sobie tym głowy.
na stronie art w gazecie wrocławskiej[?] jest zdjęcie tego telefonu.to nie jest najtańszy model nokii kupiony w komisie razem ze starterem za 5zł.jego właściciel pewnie go szuka.
Zależy czy właściciel jest zamieszany w zdarzenie - jeśłi tak, to raczej nie szuka.
Koszmaria pisze:....
mówimy tu o tępej dzidzie którą zakatowanie zwierzęcia bawi.myślę że rynkowa wartość komórki i brak awantury z rodzicami jest dla takiego idioty ważniejsza niż poskrobywanie sumienia,jeśli u niego występują w ogóle.
Soen pisze:
Nie wiem, ale za kraty niestety nie pojda....![]()
Koszmaria pisze:nie krakowską,tylko nowohucką.
nowa huta to nie Kraków.
pozytywka pisze:Koszmaria pisze:nie krakowską,tylko nowohucką.
nowa huta to nie Kraków.
chyba trochę przesadzasz
zarówno wystosowując apel do wrocławian, jak i jeżdżąc po mieszkańcach Nowej Huty
czemu to niby ma służyć?
I jak to ma ulżyć doli dręczonych zwierząt?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 70 gości