KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 24, 2011 23:39 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

wysłałam kilka maili, zamieściłam na kilku tablicach. w nadziei, że ludzie się przyłączą. tacy, którym się chce.
widzę jednak, że miłośnicy kotów są - niestety dla tych pięknych zwierząt - tymi, których obojętność/zniechęcenie/lenistwo/rozczarowanie (odpowiednie skreślić) wyrządza im równie dużo krzywdy, co bestie w ludzkiej skórze, o których ty mowa.

a teraz włączam myślenie i nie dyskutuję z ekspertami.
bo wiedzą lepiej.
I'm a Freud I'm no longer very Jung

mayam

Od: Pon kwi 20, 2009 21:39

Post » Czw lut 24, 2011 23:42 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

PcimOlki pisze:
NITKA/KARINKA pisze:...
Nagranie trafiło już w ręce policji. - Mamy szereg narzędzi, dzięki którym możemy uzyskać informację o właścicielu komórki - mówi Paweł Petrykowski z dolnośląskiej policji. - Dzięki nowoczesnej technice możemy dotrzeć do autora nagrania zamieszczonego w telefonie bądź w internecie, jednak szczegółów podać nie mogę - dodaje policjant.

Przekonuje, że wielokrotnie udało się dotrzeć do osoby, która zarejestrowała podobne filmy. - Często autor nagrania nawet nie podejrzewa, że policjanci są na jego tropie i dowiaduje się o tym dopiero, gdy policja puka do jego drzwi - zapewnia Petrykowski.

Dość dobrze znam zagadnienia techniczne. Telefon, to tylko telefon - nie wiadomo czy ma kartę, co to za karta i jak była używana. Istnieje możliwość, że nie da się ustalić sprawców - choćby dlatego, że telefon ukradli i ani razu nie użyli w celu telefonowania. W takim przypadku można by podejżewać miejsce z dokładnością kilkuset metrów. W aglomeracji miejskiej sprawca nie do namierzenia.

myślę że w policji mają też chłopców,co 'znają zagadnienia techniczne'.
myślę że gdyby to był tel na kartę,bez żadnych połączeń ani nic,to pewnie nie zawracaliby sobie tym głowy.
na stronie art w gazecie wrocławskiej[?] jest zdjęcie tego telefonu.to nie jest najtańszy model nokii kupiony w komisie razem ze starterem za 5zł.jego właściciel pewnie go szuka.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Czw lut 24, 2011 23:47 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

mayam pisze:wysłałam kilka maili, zamieściłam na kilku tablicach. w nadziei, że ludzie się przyłączą. tacy, którym się chce.
widzę jednak, że miłośnicy kotów są - niestety dla tych pięknych zwierząt - tymi, których obojętność/zniechęcenie/lenistwo/rozczarowanie (odpowiednie skreślić) wyrządza im równie dużo krzywdy, co bestie w ludzkiej skórze, o których ty mowa.

a teraz włączam myślenie i nie dyskutuję z ekspertami.
bo wiedzą lepiej.

Robisz dużo fajnych i ważnych rzeczy, nie rozumiem tylko Twoich złośliwości. To co robisz jest super, ale zastanów się nad tym, że ci tzw. przez Ciebie "eksperci" podpowiadają bo nie chcą żeby prokurator czy sąd "upieprzył " sprawę ( co się często zdarza ). Każdy tu jest wrażliwy na krzywde zwierząt , chwała Ci za zaangażowanie, niemniej poczytaj inne posty ( prośby ) ze zrozumieniem

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Pt lut 25, 2011 0:03 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

Koszmaria pisze:...

Dobrze myślisz, ale z gówna bata nie ukręcisz.

myślę że gdyby to był tel na kartę,bez żadnych połączeń ani nic,to pewnie nie zawracaliby sobie tym głowy.
na stronie art w gazecie wrocławskiej[?] jest zdjęcie tego telefonu.to nie jest najtańszy model nokii kupiony w komisie razem ze starterem za 5zł.jego właściciel pewnie go szuka.

Zależy czy właściciel jest zamieszany w zdarzenie - jeśłi tak, to raczej nie szuka.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pt lut 25, 2011 9:11 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

PcimOlki pisze:

Dobrze myślisz, ale z gówna bata nie ukręcisz.

Zależy czy właściciel jest zamieszany w zdarzenie - jeśłi tak, to raczej nie szuka.

mówimy tu o tępej dzidzie którą zakatowanie zwierzęcia bawi.myślę że rynkowa wartość komórki i brak awantury z rodzicami jest dla takiego idioty ważniejsza niż poskrobywanie sumienia,jeśli u niego występują w ogóle.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pt lut 25, 2011 10:28 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

Koszmaria pisze:....
mówimy tu o tępej dzidzie którą zakatowanie zwierzęcia bawi.myślę że rynkowa wartość komórki i brak awantury z rodzicami jest dla takiego idioty ważniejsza niż poskrobywanie sumienia,jeśli u niego występują w ogóle.

Obyś miała rację co do tępoty dzidy, tylko ja miałem na myśłi sytuację, że informacja o przecieku nagrania do gnoja już dotarła i jego gacie są niekusząco pachnące obecnie.

PcimOlki

Post » Pt lut 25, 2011 10:39 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

Soen pisze:
Nie wiem, ale za kraty niestety nie pojda.... :cry:

Mogą pójść. Jeśli ich tylko złapią a sprawę się wystarczająco nagłośni. Ostatnio coraz więcej wyroków bez zawieszenia.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro mar 30, 2011 8:36 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

:?: :?: :?:

PcimOlki

Post » Śro mar 30, 2011 8:43 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

Koszmaria pisze:nie krakowską,tylko nowohucką.
nowa huta to nie Kraków.

chyba trochę przesadzasz
zarówno wystosowując apel do wrocławian, jak i jeżdżąc po mieszkańcach Nowej Huty
czemu to niby ma służyć?
I jak to ma ulżyć doli dręczonych zwierząt?

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro mar 30, 2011 9:07 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

pozytywka pisze:
Koszmaria pisze:nie krakowską,tylko nowohucką.
nowa huta to nie Kraków.

chyba trochę przesadzasz
zarówno wystosowując apel do wrocławian, jak i jeżdżąc po mieszkańcach Nowej Huty
czemu to niby ma służyć?
I jak to ma ulżyć doli dręczonych zwierząt?

Czy Koszmaria przesadza, czy nie, jest kompletnie bez znaczenia wobec faktu przewodniego.
(Osobiście nie czuję się jakoś wybitnie dotknięty - wskazałem tylko niewłaściwość domniemania.)

PcimOlki

[poprzednia]