Trudne odpowiedzi na latwe pytania...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 28, 2011 14:04 Re: Trudne odpowiedzi na latwe pytania...

Przepukline stwierdzono u mlodszej kotki. Ale ja to najpierw trzeba by odchudzic. Zrobila sie z niej parowa- duza parowka. Godzine temu zjadla poltorej lyzeczki felixa i widze ja juz przy chrupkach

szaput

Od: Czw lip 08, 2010 18:24

Post » Pon mar 28, 2011 14:06 Re: Trudne odpowiedzi na latwe pytania...

Na jutro mam umowiony zabieg poprawiajacy sterylizacje. Boje sie, bo .... Wole nie myslec o najgorszym

szaput

Post » Pon mar 28, 2011 14:08 Re: Trudne odpowiedzi na latwe pytania...

:cry: Prosze o kciuki. To moja Najukochansza kicia. Boje sie czy calkiem sie na mnie pogniewa. Ona tak nie lubi wetow. Jak myslicie dobrze robie z tym zabiegiem? A moze lepsze bylyby zastrzyki blokujace rujke?

szaput

Post » Pon mar 28, 2011 14:28 Re: Trudne odpowiedzi na latwe pytania...

nie,zastrzyki zdecydowanie nie.
dobrze zrobiłeś dając ją na zabieg
nie bój się,będzie dobrze :ok:
http://cybergata.com/y-catwalk.gif
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pon mar 28, 2011 15:07 Re: Trudne odpowiedzi na latwe pytania...

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon mar 28, 2011 15:28 Re: Trudne odpowiedzi na latwe pytania...

Rozumiem, że młodsza kotka jeszcze nie miała sterylki?
Napisz skąd jesteś, poproś o polecenie dobrego weta w Twojej okolicy.
Kotka nie schudnie jeśli ma staly dostęp do jedzenia. Zależnie od tego w jakim jest wieku, powinna jeść 3 razy (młodzież) albo 2 razy (dorosłe) dziennie. W porze posiłku, mniej więcej stałej, stawiamy osobną miseczkę dla każdego kota, z wydzieloną porcja tyle ile kotu się przynależy, przez 5-10 minut stoimy nad kotami i pilnujemy, żeby sobie nawzajem nie wyżerały, potem zabieramy miseczki i nie ma jedzenia do następnego posiłku.

Przepuklina, mówisz o brzusznej ? czy Ty tę przepuklinę widzisz? bo powinnaś. Wtedy możesz sama ocenić jej wielkość, jaką ma średnicę. Czy zawartość przepukliny daje się bez problemu wcisnąć do brzuszka.
Jeżeli przepuklina nie jest duża i nie zagraża życiu kota (a tak jest najczęściej) to oczywiście warto ja zoperować, razem ze sterylką. Żeby kotka nie miała niepotrzebnie 2 razy narkozy i cięcia.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

[poprzednia]