kot z łapą w gipsie nie może chodzić

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt mar 25, 2011 18:42 kot z łapą w gipsie nie może chodzić

Jestem tu nowa, więc witam się :)
Mam pytanie dotyczące kota z tylną łapą w gipsie. Czy Wasze koty też nie mogły chodzić, jak miały gips? Mojemu założono go dzisiaj i odkąd przyszliśmy do domu, on leży albo usiłuje bezskutecznie wstać. Widzę, że bardzo się męczy, bo jak trochę się uniesie, to od razu upada, nie może wejść do kuwety, bardzo mi go szkoda. Czy możliwe, że gips jest np. nieprawidłowo założony i dlatego mój kot ma taki problem, czy może to normalne i czeka go sześć tygodni leżenia?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :)

defacto

Od: Pt mar 25, 2011 18:25

Post » Pt mar 25, 2011 18:53 Re: kot z łapą w gipsie nie może chodzić

defacto pisze:Jestem tu nowa, więc witam się :)
Mam pytanie dotyczące kota z tylną łapą w gipsie. Czy Wasze koty też nie mogły chodzić, jak miały gips? Mojemu założono go dzisiaj i odkąd przyszliśmy do domu, on leży albo usiłuje bezskutecznie wstać. Widzę, że bardzo się męczy, bo jak trochę się uniesie, to od razu upada, nie może wejść do kuwety, bardzo mi go szkoda. Czy możliwe, że gips jest np. nieprawidłowo założony i dlatego mój kot ma taki problem, czy może to normalne i czeka go sześć tygodni leżenia?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :)

Przyzwyczai się, wstanie i zacznie chodzić. Daj mu czas i nie martw się. Mój tymczas miał tylną łapę w gipsie. Najpierw leżał, potem zaczął chodzić powoli, z obawą i... do tyłu. Gips dla każdego kota jest szokującym przeżyciem. Nagle takie utrudnienia, zupełnie nowe doświadczenie. Kot musi się oswoić z tą skorupą na tylnej łapce, nauczyć się łapać równowagę i poruszać z dodatkowym obciążeniem i niemożnością posługiwania się łapką tak, jak to robił dotychczas.

Witam Cię serdecznie :piwa:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt mar 25, 2011 19:12 Re: kot z łapą w gipsie nie może chodzić

Dziękuję za ciepłe przywitanie i słowa otuchy. Mój Azi też właśnie bardziej w tył, niż w przód próbuje zasuwać :D Mam nadzieję, że jutro - pojutrze już się oswoi z nową sytuacją i nabierze wprawy w chodzeniu, póki co nie ruszam się z domu na krok i pilnuję, żeby sobie krzywdy nie zrobił.

defacto

Od: Pt mar 25, 2011 18:25

Post » Pt mar 25, 2011 19:13 Re: kot z łapą w gipsie nie może chodzić

jak złamał łapke :?:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23