czy kastrować domowe kocurki?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 10, 2011 21:07 Re: czy kastrować domowe kocurki?

reniara pisze:Myślę o tym balkonie ale mam trzy ,,ale" tzn. po pierwsze nie wiem ile to kosztuje, po drugie mogą mnie uznać za wariatkę a po trzecie, muszę mieć w tej siatce drzwiczki, żeby pranie wywieszać, bo jak latem nie palą to w łazience wszystko gnije. Takie przyziemne problemiki.

e tam ,kto by się przejmował opiniami :P ważniejsze jest bezpieczeństwo kotów,ktore nie zawsze spadaja na 4 łapy,niestety :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw mar 10, 2011 21:21 Re: czy kastrować domowe kocurki?

eee... dla opinii publicznej wersja z siatką jest taka,że to przed gołębiami, żeby nie sr... po balkonie 8)
Ja jeszcze mam wersję na osiatkowane okna, jak ktoś dociekliwy pyta:to taka moskitiera,żeby muchy nie wlatywały. I raczej ludzie nigdy nie kojarzą, że takich wielkich much nie ma :mrgreen:
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Czw mar 10, 2011 21:31 Re: czy kastrować domowe kocurki?

alix76 pisze:Mam 2 kocurki, braci, wykastrowanych ok. 10 mies. życia (dość późno). Są bardzo zżyte ze sobą, bawią się, śpią razem, wylizują ... oczywiście czasem walczą ale to "zabawowa" bitwa. Kochają się bardzo. Po kastracji zniknęły uciążliwe zachowania, innych zmian nie zauważyłam. Do mnie też są przywiązane.

To tak jak moje. Tyle , że moje mają 18 miesięcy.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt mar 11, 2011 0:55 Re: czy kastrować domowe kocurki?

Rude dobrze znoszą narkozę, nie martw się ;) A niewykastrowany kocur, który znaczy albo chce wyjść z domu i wyje - to uuu... może być naprawdę trauma.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt mar 11, 2011 3:10 Re: czy kastrować domowe kocurki?

nika28 pisze:Jeśli wypuściłabyś niekastrowanego kocura, to jest bardzo duże prawdopodobieństwo że nie wróci... :roll:

nawet jeśli wypuścisz kastrowanego kota, to jest duże prawdopodobieństwo, że nie wróci. sprawdzone.

doczytałam, że wykastrowałaś, jedynie słuszna decyzja. kolejną byłoby zabezpieczenie balkonu :)

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pt mar 11, 2011 13:58 Re: czy kastrować domowe kocurki?

Super, że wszystko dobrze poszło :ok:

Co do zabezpieczeń - cena zależy od siatki, można kupić niedrogie w marketach budowlanych, ewentualnie siatkę plecioną, np. taką (ta jest trochę droższa niż metalowa):
http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... siatki_kot

Moje koty uwielbiają balkon, jest osiatkowany i latem spędzają tam nawet noce.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt mar 11, 2011 14:06 Re: czy kastrować domowe kocurki?

Najlepszą decyzją w życiu było osiatkowanie balkonu.Pranie wieszam bez problemu,a koty maja super.Wychodzę z domu,a one sobie śpią na balkonie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia]