Poszarpane ucho - proszę o pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 07, 2011 14:13 Poszarpane ucho - proszę o pomoc

Moi Drodzy
pozwalam sobie prosić Was o radę
Dziś przyszedł do mnie agresywny kot sąsiada i bezczelnie pogryzł mojego i poobrywał mu uszko. W tej chwili nie mam transportu do weta, czy jakoś mogę pomóc kotu i zaopatrzyc mu rany na uchu żeby jakoś dotrwał do jutra? czy użyć zasypki na rany?

Kot sąsiada ta niewykastrowany awanturniczy samiec który ciagle do mnie przychodzi i sika mi pod drzwi :twisted: , w dodatku potrafi rzucić się na człowieka a sasiad sobie z tego nic nie robi i cieszy się że ma takiego odważnego pełnojajecznego samca :twisted:

Będę wdzięczna za radę i wdzięczna za nie wstawianie uwag dot kotków wychodzących, w domu mam kotke która nie toleruje innych kotów i ewentualne tymczasowe znajdy - dorosłe -są wychodzące

KITA

Od: Wto wrz 27, 2005 9:43

Post » Pon lut 07, 2011 14:25 Re: Poszarpane ucho - proszę o pomoc

Z domowych środków odkażających dobry jest Rivanol - nie szczypie. Nic innego nie polecam.

Co do wychodzenia - dobrze by było, gdybyś pogryzionego kota przetestowała za ok. 6 tyg. na FIV/FeLV. Skoro kot sąsiada jest pełnojajeczny - włóczy się, kopuluje - może byc nosicielem i mógł zarazić Twojego.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01