PILNE!!! PILNE!! KOCI ORTOPEDA/CHIRURG NATYCHMIAST!!!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 25, 2011 22:03 PILNE!!! PILNE!! KOCI ORTOPEDA/CHIRURG NATYCHMIAST!!!!!!!!!!

Mój kot miał wypadek. wróciłam z uczelni, pociagał za sobą dwie tylne łapy, nie chodził. jestem po serii zdjęć RTG. nie ma złamań chyba że cała przemieszczona miednica (być może) oraz zerwane całe więzadło krzyżowe. natychmiast potrzebuje świetnego chirurga ortopedę czy kogoś w tym stylu. Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!

inaf

Od: Czw paź 22, 2009 23:02

Post » Wto sty 25, 2011 22:03 Re: PILNE!!! PILNE!! KOCI ORTOPEDA/CHIRURG NATYCHMIAST!!!!!!!!!!

dr leżański?

inaf

Post » Wto sty 25, 2011 22:05 Re: PILNE!!! PILNE!! KOCI ORTOPEDA/CHIRURG NATYCHMIAST!!!!!!!!!!

Poszukaj na watku: ' weci polecani"
viewforum.php?f=22
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto sty 25, 2011 22:40 Re: PILNE!!! PILNE!! KOCI ORTOPEDA/CHIRURG NATYCHMIAST!!!!!!!!!!

tyle to dało, że nic nie wiem. prócz tego że city vet ma jedną z najwyższych not, jednak czy ortopeda tam jest to niewiadomo i kim on ewentualnie jest też niewiadomo

inaf

Post » Czw sty 27, 2011 20:01 Re: PILNE!!! PILNE!! KOCI ORTOPEDA/CHIRURG NATYCHMIAST!!!!!!!!!!

a sprawa zakończyła się tak: ten przerażający widok (kot powłóczący nogami) okazał się byc reakcją bólową na potężne stłuczenie kolana. Nic nie złamane nie przemieszczone, nie zerwane. Ale na wizycie w Mińsku tuż po wypadku lekarka podała rapidexon plus tolfinę, a rano tuz przed wyjazdem do ortopedy podano jeszcze metacam. Dzisiaj rano śluzówki, podniebienie, odbyt były białe jak papier. Jesteśmy po transfuzji i tylko dzięki szybkiej reakcji mam nadal mojego kota.
kto wypuszcza tych "lekarzy" z uczelni?

inaf

Post » Czw sty 27, 2011 20:28 Re: PILNE!!! PILNE!! KOCI ORTOPEDA/CHIRURG NATYCHMIAST!!!!!!!!!!

Za dużo metacamu?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw sty 27, 2011 20:29 Re: PILNE!!! PILNE!! KOCI ORTOPEDA/CHIRURG NATYCHMIAST!!!!!!!!!!

Nie podaje się jednocześnie sterydów i niesterydowych środków przeciwzapalnych.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt sty 28, 2011 17:24 Re: PILNE!!! PILNE!! KOCI ORTOPEDA/CHIRURG NATYCHMIAST!!!!!!!!!!

tak, jak napisała Jana: nie podaje się sterydów i niesterydowych łącznie. Do tego jeszcze metacam i by się zakończyło zgonem.
A dzwoniłam z pytaniem: czy to reakcja na leki? usłyszałam, że nie, oczywiście.
A nawet w ulotce od tolfediny jest adnotacja, by nie łączyć ze steroidowymi przeciwzapalnymi. Nie potrzeba tu żadnej wielkiej księgi leków, by się tego dowiedzieć.
U nas już wszystko w porządku.

Niemniej mam chęć gdzieś to zgłosić. W Mińsku wszyscy są tacy: zaczynają od sterydów, potem mieszają z niesterydowymi. Ile tak wykończyli zwierząt to nie wiemy.

inaf