Kot i królik w jednym domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 20, 2010 14:28 Kot i królik w jednym domu...

Mam królika niekastrowanego samca i od sierpnia młodą kociczkę, problem lezy w tym ,że niemogą się do siebie przekonać czyli ;królik panicznie boi się kota od pierwszej chwili chociaż nic mu jeszcze nie zrobiła; czasem prubóje tylko na niego zapolować... :roll: Królik strasznie się nią stresuje nie wiem co robić królik cały czas siedzi zamknięty w pokoju jak kota niema od razu znaczy teren brudką. Ale pytanie czy oni mogą się dogadać? Wiem że mnustwo króli i kotów żyja razem ale... :|

Colcia

Od: Pt lis 19, 2010 19:21

Post » Pon gru 20, 2010 14:33 Re: Kot i królik w jednym domu...

Kotka chce nie tyle zapolować co chce siębawić, drugi kot rozwiąże problem
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Pon gru 20, 2010 15:18 Re: Kot i królik w jednym domu...

dawno dawno temu ,próbowalam zaprzyjaznić królika z psem.stres króliczka na obecnosc psa byl tak duży że króliczek zmienił miejsce zamieszkania.Ktoś wówczas powiedzia ze taki stres dla królika moze skonczyć sie zawalem serca ale czy to prawda?...

bell_a

Od: Nie maja 13, 2007 1:22

Post » Pon gru 20, 2010 16:00 Re: Kot i królik w jednym domu...

To, że mnóstwo króli i kotów się dogadało nie znaczy, ze Twoje też się pokochają. Kiedy brałam drugiego kota też mi wszyscy mówili, ze koty się pokochają, pokazywali zdjęcia wtulonych w siebie kotów . I co ?. Moje koty się nie lubią, leją się i warczą na siebie od dwóch lat . Żyją obok siebie bo nie mają innego wyjścia . Tak samo może być z Twoim królikiem i kotem . Przede wszystkim wskazana jest cierpliwość, dużo miłości , zainteresowania i nic na siłę .
Obojętnego na niedolę zwierząt i ludzka niedola nie wzruszy

FeminaLaboriosa

Od: Pt lip 23, 2010 13:56

Post » Sob gru 25, 2010 14:18 Re: Kot i królik w jednym domu...

Przykro mi ale na drugiego kota nie ma mowy. :( Raczej za często się nie widują królik jest za często w pokoju bo szkoda mi żeby się tak stresował i jeszcze mam dużego psa po przejściach, mieszkoa w budzie nienawidzi kota a królika lubi... :s1: A wogóle to Wszystkiego najlepszego !!!

Colcia

Post » Śro gru 29, 2010 16:21 Re: Kot i królik w jednym domu...

Nie muszą sie kochać, tylko żeby mogły być w jednym pokoju z nami... :|

Colcia