JUŻ NIE: Oddam leki (Kreon, Bethan.) chorym kotom, po urazie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 15, 2010 14:23 JUŻ NIE: Oddam leki (Kreon, Bethan.) chorym kotom, po urazie

Mam leki po Nekusiu['], któremu one już nie pomogą. Dopiero mam odwagę to ruszyć.
Za to mogą pomóc innemu kotu.

Oddam:
1. Kreon 10000 - stosowany przy schorzeniach trzustki. W opakowaniu zostało mi 24 kapsułki. Termin ważności: 03.2012 r.

2. Nikuroksazyd 100 mg - przy biegunkach, zakażeniach jelitowych. Opakowanie pełne 24 tbl. Termin ważności: 03.2013 r.

3. Myocholine inaczej Bethanechol, zostało mi 40 tbl. Termin ważności: 09.2012 Lek sprowadzony z Niemiec, nie ma polskiego odpowiednika. Stosowany przy atonii pęcherza moczowego i pokrewnych. Działa na układ nerwowy. Może być dawany tylko ze wskazania i według dawkowania lekarza :!: Jednak chętnie oddam go, ufając w dobre intencje opiekuna tzn. że kot na pewno jest pod opieką weterynaryjną i zalecano stosowanie tego leku.
Niestety nie mam ulotki, oddałam lek. wet., była po niemiecku, a ja nie znam niemieckiego.
O Bethanecholu dużo jest w sieci po angielsku, jeśli wpisze się w przeglądarkę. Poza tym lek. weterynarii wie, więc jeśli polecał w przypadku danego kota, to powie na czym polega działanie leku.
Leczenie atonii pęcherza itp. dotyczy przeważnie kotów, które doznały urazów tylnych części ciała, miednicy itp.

Bardzo ważne:
leki oddam i wyślę przesyłką pocztową za darmo.
Chcę, żeby trafiły one w ręce (łapy!) tych kotów, które są albo bezdomne, albo na dt, albo w szpitalikach. Kotom, które nie mają stałych opiekunów mogących im zapewnić opiekę i leki. Dlatego pod uwagę będę brała zgłoszenia właśnie takich poszkodowanych kotów, gdyż mają mniejsze szanse chociażby pod względem finansowym.

Proszę o zgłaszanie potrzeb na wątku, a nie na PW, żeby było jasne, że nie wybieram sobie żadnego zgłoszonego kota. Potem - w kwestii wysyłki - będę się umawiać przez PW.
Ostatnio edytowano Czw gru 16, 2010 18:07 przez joshua_ada, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro gru 15, 2010 14:29 Re: Oddam leki (Kreon, Bethanechol) chorym kotom, po urazie

Dowiem się, czy dla Omi (po wypadku, po obcięciu ogonka nie kontroluje wydalania)
nie byłoby dobre to lekarstwo z Niemiec, jeśli tak to bym chętnie zarezerwowała
kicia jest w schronisku, jej wątek po kliknieciu w banerek w podpisie..
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro gru 15, 2010 15:16 Re: Oddam leki (Kreon, Bethanechol) chorym kotom, po urazie

Ok. dowiedz się, a ja jakby co rezerwuję. Bo koniecznie trzeba wiedzieć, czy przyczyną kłopotów z wydalaniem/utrzymaniem moczu jest brak skurczów i odruchu parcia czy nadmierny skurcz - inne leczenie wtedy. CoolCaty na pewno będzie wiedziała :D , więc jakby co służę wysłaniem.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Czw gru 16, 2010 14:00 Re: Oddam leki (Kreon, Bethanechol) chorym kotom, po urazie

Pisałam, że wysyłka za darmo, leki za darmo.
Naprawdę żadnemu kotu się nie przyda? :roll:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Czw gru 16, 2010 14:22 Re: Oddam leki (Kreon, Bethanechol) chorym kotom, po urazie

Nam by się kreon i nifuroksazyd przydał.
W razie czego, to moge być w kolejce do tego Bethanecholu?
Mamy dwa koty po urazie, które trzeba odsikiwać...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw gru 16, 2010 14:37 Re: Oddam leki (Kreon, Bethanechol) chorym kotom, po urazie

Wysyłam PW.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Czw gru 16, 2010 18:09 Re: JUŻ NIE: Oddam leki (Kreon, Bethan.) chorym kotom, po urazie

Kreon i Nifuroksazyd - wysyłam do CoToMa.
Bethanechol wysyłam do CoolCaty.

Zamykam wątek. Cieszę, że się przyda. Choć oczywiście najlepiej byłoby gdyby w ogóle nie zaistniały takie sytuacje, w którym te leki mają się przydawać. :roll:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Czw gru 16, 2010 22:02 Re: JUŻ NIE: Oddam leki (Kreon, Bethan.) chorym kotom, po urazie

ogromne dzięki

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02