Za to mogą pomóc innemu kotu.
Oddam:
1. Kreon 10000 - stosowany przy schorzeniach trzustki. W opakowaniu zostało mi 24 kapsułki. Termin ważności: 03.2012 r.
2. Nikuroksazyd 100 mg - przy biegunkach, zakażeniach jelitowych. Opakowanie pełne 24 tbl. Termin ważności: 03.2013 r.
3. Myocholine inaczej Bethanechol, zostało mi 40 tbl. Termin ważności: 09.2012 Lek sprowadzony z Niemiec, nie ma polskiego odpowiednika. Stosowany przy atonii pęcherza moczowego i pokrewnych. Działa na układ nerwowy. Może być dawany tylko ze wskazania i według dawkowania lekarza

Niestety nie mam ulotki, oddałam lek. wet., była po niemiecku, a ja nie znam niemieckiego.
O Bethanecholu dużo jest w sieci po angielsku, jeśli wpisze się w przeglądarkę. Poza tym lek. weterynarii wie, więc jeśli polecał w przypadku danego kota, to powie na czym polega działanie leku.
Leczenie atonii pęcherza itp. dotyczy przeważnie kotów, które doznały urazów tylnych części ciała, miednicy itp.
Bardzo ważne:
leki oddam i wyślę przesyłką pocztową za darmo.
Chcę, żeby trafiły one w ręce (łapy!) tych kotów, które są albo bezdomne, albo na dt, albo w szpitalikach. Kotom, które nie mają stałych opiekunów mogących im zapewnić opiekę i leki. Dlatego pod uwagę będę brała zgłoszenia właśnie takich poszkodowanych kotów, gdyż mają mniejsze szanse chociażby pod względem finansowym.
Proszę o zgłaszanie potrzeb na wątku, a nie na PW, żeby było jasne, że nie wybieram sobie żadnego zgłoszonego kota. Potem - w kwestii wysyłki - będę się umawiać przez PW.