Moja koteczka ma teraz 4 miesiące, jest po wszystkich szczepieniach, odrobaczona i po przebadaniu przez weterynarza stwierdzono. że jest zdrowa. Już kiedy do nas trafiła umiała kożystać z kuwety i wszystko było ok. Wiedziała gdzie jej toaleta stoi i jak jej urzywać. Jednak od 3 dni znajdujemy jej siusiu w jesteszcze kilku miejscach. (zawsze w tych samych). Załatwia się do kuwety, ale oprucz tego siusia na wycieraczkę oraz do miednicy z praniem. Staramy się ja pilnować i gdy będzie siadała w tych miescach odrazu zanosze ją do kuwety jednak nie da się jej cały czas pilnować. Karamy ją wtedy gdy załapiemy ją na goracym uczynku aby wiedziała o co nam chodzi, ale to nie skutkuje. Czytałam, że koty podobno odstrasza zapach cytryny więc już wycieraczka była sprystana nie raz ale to również nie skutkuje. Wydaje mi się, że jeśli byłoby to zwiazane z jakimś schodzeniem układu moczowego to mocz znajdowalibyśmy w wielu miejcach. Rasha jednak załatwia się poza kuwetą w tylko 2 i to zawsze te same miejsca. Czym to może być spowodowane? złwośliwością? wygodą (bo nie chce jej się biegać do kuwety?)?Jak ją tego oduczyć?
Pozdrawiam serdecznie i bardzo proszę o pomoc