KOTY W KARTONIE ZAMARZAJĄ ! Jak pomóc???

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 02, 2010 22:16 Re: KOTY W KARTONIE ZAMARZAJĄ ! Jak pomóc??? ; Września(wlkp)

dune, strasznie dziękuję za instrukcję ! :)

Zaraz zabieram się do lektury.

Dzisiaj zadzwonili do mnie państwo, którzy zajmują się owymi kotkami. Okazali się bardzo sympatycznymi, dobrymi ludźmi. Zdzwili się, a jednocześnie ucieszyli, że zainteresowałam się kotkami. Okazało się, że kotek, którego wzięłam za małego kociaka to kotka, która niedawno się okociła. Dwójka jej dzieci przebywa teraz własnie w mieszkaniu tego państwa. Byłam u nich w odwiedzinach. Naprawdę bardzo mili ludzie. Kotki są przecudowne. Mają jakieś 3 miesiące. Jestem zakochana w jednym z nich od pierwszego wejrzenia. Cały jest rudy :1luvu: Jego braciszek biało-rudy, bardziej ruchliwy i ciekawski niż on. Oba kocurki trafią do nowego domu na wsi razem. Niestety ich matki nie da się złapać jak mówiła pani, kotka trzyma się na dystans. Podobno miała pierwszy miot mając 4 miesiące O.o

AprilRain, Dziękuję za radę z zostawieniem karteczki z numerem telefonu pod miskami :)
Ostatnio edytowano Czw gru 02, 2010 22:19 przez priscilla, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

"Jeśli coś jest dla ciebie drogie, walcz o to. Nie pozwól nikomu się tego pozbawić."

Jeśli ktoś nie szanuje zwierząt - nie jest człowiekiem.

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie:
http://www.schroniskokonin.fora.pl

priscilla

Od: Pt lis 12, 2010 23:35

Post » Czw gru 02, 2010 22:19 Re: KOTY W KARTONIE ZAMARZAJĄ ! Jak pomóc??? ; Września(wlkp)

Ja tylko skopiowałam to ze strony do której link ci sie nie otwierał :) co ci Lara podeslała
Powodzenia
i zeby ci nie zabraklo zapału
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Czw gru 02, 2010 22:22 Re: KOTY W KARTONIE ZAMARZAJĄ ! Jak pomóc??? ; Września(wlkp)

Mimo wszystko dziękuję :)

Mam nadzieję, że nie zabraknie :)

Mam jeszcze takie pytanie, odnośnie sterylizacji. Ciekawi mnie to, jak to jest uregulowane, w sensie, akcje darmowych sterylizacji kotów wolno żyjących? Kto się tym zajmuje?
Obrazek

"Jeśli coś jest dla ciebie drogie, walcz o to. Nie pozwól nikomu się tego pozbawić."

priscilla

Post » Czw gru 02, 2010 22:35 Re: KOTY W KARTONIE ZAMARZAJĄ ! Jak pomóc??? ; Września(wlkp)

TOZ, UM lub organizacje pro-zwierzęce działającej w Twojej miejscowości. Obowiązkowo trzeba koteczkę ciachnąc, aby nie miała kolejnych miotów.
Cudnie, że się tym wszystkim interesujesz i nie tylko dumasz, ale działasz :ok: :ok:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Czw gru 02, 2010 22:44 Re: KOTY W KARTONIE ZAMARZAJĄ ! Jak pomóc???

Niestety...moze byc i tak ze nie zajmuje sie tym nikt oprócz ciebie :(
ale próbuj jak ci asia napisala
w wawie na szczęscie jest koteria
poza tym co roku gminy wydają talony na strylizacje kotów bezdomnych
wydają tez jedzenie
dowiedz sie w gminie, w tozie, moze jednak...trzeba ciachac jak najwięcej ...
sama widzisz jakie jest zycie takich kotków... :(
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Czw gru 02, 2010 22:59 Re: KOTY W KARTONIE ZAMARZAJĄ ! Jak pomóc???

No właśnie u nas nie ma chyba takiej organizacji, która zajmowałaby się sterylizacją kotów wolno żyjących. Mogę jedynie popytać po lecznicach albo w ratuszu ostatecznie. Niedaleko mnie mieszka też weterynarz na emeryturze, może on coś by na ten temat wiedział. Właśnie martwi mnie to, że z inicjatywy miasta nie wiele raczej się dzieje jeśli chodzi o koty wolno żyjące. Praktycznnie nic. A one non stop się rozmnażają...
Obrazek

priscilla

Post » Czw gru 02, 2010 23:10 Re: KOTY W KARTONIE ZAMARZAJĄ ! Jak pomóc???

Google pokazuje, że we Wrześni jest schronisko http://wirtualny-opiekun.pl/index.php Tam też warto zadzwonić i się zapytać :)

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Nie gru 05, 2010 19:11 Re: KOTY W KARTONIE ZAMARZAJĄ ! Jak pomóc???

Szczerze mówiąc nie pracują tam zbyt przyjaźni ludzie.
Obrazek

priscilla

Post » Nie gru 05, 2010 19:30 Re: KOTY W KARTONIE ZAMARZAJĄ ! Jak pomóc???

jak uda się złapać kotkę to dorzucę 20zł na sterylkę, więcej nie mogę, ale to zawsze coś. Wydaje mi się, że najlepiej by było zgłosić się do schroniska. Tyko pozniej trzeba by bło gdzieś kotkę przez tydzień przetrzymać. U nas w Lublinie kotkę można wyciachać uz za 50zł jak jest bezdomna.
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Wto gru 07, 2010 18:44 Re: KOTY W KARTONIE ZAMARZAJĄ ! Jak pomóc???

W tym tygodniu jakoś pod koniec może, jak znajdę więcej czasu to udam się do tych państwa. Spytam o malutką, ale pewnie nadal trzyma się na dystans. Nie ma co myśleć o sterylce jak nie daje się złapać, ale bardzo dziękuję za dobre chęci :)

Zrobiłam wczoraj razem z tatą budkę, według instrukcji. Wyszła całkiem całkiem. Cała obklejona styropianem, mam nadzieję, że będzie kociakom ciepło:) Zaniosłam już wczoraj na wieczór. Nie spały tam podobno, Pani mi mówiła jak dzisiaj dzwoniłam, ale w dzień chyba tam wchodziły już :)
Obrazek

priscilla

[poprzednia]