Prośba do mieszkańców Grudządza, Koronowa lub okolic

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 11, 2010 11:44 Prośba do mieszkańców Grudządza, Koronowa lub okolic

Wielki apel
Może ktoś z Was mieszka w pobliżu Grudziądza lub Koronowa?
Sprawa jest następująca:

w zakładzie karnym osadzony jest pewien pan, nie wiem za co, ale nie o to tu chodzi. Pan ten jest człowiekiem, którego naprawdę obchodzi los bezdomnych kotów. Został zresztą podobno ukarany za to przeniesienniem z Grudziądza do Koronowa. W Koronowie w dalszym ciągu usiłuje się zajmować kotami, ale wiadomo, finansowo nie jest najlepiej. Czy znacie kogoś z okolicy, kto mógłby i zechciał pomóc? Ja mieszkam trochę za daleko, bo we Wrocławiu.
Dysponuję namiarami na niego, w razie co dane na pw.
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Czw lis 11, 2010 12:27 Re: Prośba do mieszkańców Grudządza, Koronowa lub okolic

Fundacja Kocia Dolina zna sprawę kotów z ZK w Koronowie,robiła chyba akcję sterylizacji.

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

Post » Czw lis 11, 2010 12:29 Re: Prośba do mieszkańców Grudządza, Koronowa lub okolic

Wiem, odszukałam ich stronę, tyle że wpisy są dosyć dawne, może czas odświeżyć sprawę
Obrazek

AniaWrocław

Post » Czw lis 11, 2010 12:31 Re: Prośba do mieszkańców Grudządza, Koronowa lub okolic

Napisz do Igulec,ona będzie najlepiej zorientowana.

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

Post » Czw lis 11, 2010 12:34 Re: Prośba do mieszkańców Grudządza, Koronowa lub okolic

Ok,tak zrobię
Obrazek

AniaWrocław

Post » Pt lis 12, 2010 6:36 Re: Prośba do mieszkańców Grudządza, Koronowa lub okolic

Kotki z Koronowa sś posterylizowane - sama je tam odławiałam.
Mają na terenie ZK duża i piękna budę dla kotów sfinansowaną przez Fundację Canis.
Są przez rzeczonego Pana odpchlane i dokarmiane przez pracowników działu kwatermistrzowskiego i rzeczonego pana karma, którą dosyłamy. Oczywiście więźniowie z okien również rzucają kotom przysmaki.
Potrzebne są pieniądze na karmę dla kotów, jednak nie w więzieniu, a na naszym, czyli Fundacji Kocia Dolina koncie z dopiskiem "na więźniarki", bo więzień nie może otrzymywać pieniędzy oczywiście, ani wykorzystać ich na koty.
Ostatnio też zapoczątkował akcję organizowania pomocy weterynaryjnej dla kotów z ZK - rozmawiał z dyrektorem ZK aby można było w niezbędnych sytuacjach zanosić koty do weterynarza. Wiem, że sprawa jest w trakcie załatwiania. Na to zatem również będą potrzebne fundusze.
Na terenie ZK jest teraz nowa kotka, przyszła z trzema kociętami. Jedno niestety zachorowało i już nie żyje. Dwa maluchy są i przydało by im się DT.

Najważniejsze są zatem dwie rzeczy:
- kasa
- DT dla dwóch malców

Uff, chyba przekazałam najważniejsze
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Pt lis 12, 2010 12:01 Re: Prośba do mieszkańców Grudządza, Koronowa lub okolic

Dzięki za info!
Obrazek

AniaWrocław

Post » Śro lis 17, 2010 21:49 Re: Prośba do mieszkańców Grudządza, Koronowa lub okolic

Niestety koty z więzienia jakoś nie mają powodzenia. Na ich konto odnotowaliśmy tylko jedną wpłatę z pewnej gazety, którą zorganizował sam osadzony. Pokryła ona koszty kilku sterylizacji. Koszty paliwa, utrzymania kotów po sterylizacji (były u mnie prawie miesiąc każdy, bo nie miałam kiedy jechać do Koronowa - to jest ode mnie k. 70 km) i karmy dla kotów w Koronowie pokryliśmy z własnych (fundacyjnych) bardzo ograniczonych funduszy. Na szczęście Fundacja Canis kupiła budkę i zaopatrzyła koty będące tam w zapas karmy.
Teraz trzeba zabrać stamtąd znów dwa kociaki, ciachnąć matkę i jednego agresywnego kocura. Ale nie mamy gdzie wcisnąć małych. Poza tym są też kłopoty transportowe.
Dodatkowo przydałyby się fundusze na ewentualne leczenie kotów, bo z mojej wiedzy wynika, że dyrektor zgodził się, aby w razie potrzeby jakiś pracownik zaniósł koty do miejscowego weta, ale ktoś inny, czyli organizacja z zewnątrz, musiałaby opłacić taką wizytę czy leczenie. Do tego przydałby się ktoś miejscowy, aby powiedzieć nam, do jakiego weta tam najlepiej iść.

Czyli nadal jest tam dużo pracy i za mało rąk i funduszy, dlatego wszystko trwa wolniej, niż każdy by może oczekiwał.
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15