» Śro lis 17, 2010 21:49
Re: Prośba do mieszkańców Grudządza, Koronowa lub okolic
Niestety koty z więzienia jakoś nie mają powodzenia. Na ich konto odnotowaliśmy tylko jedną wpłatę z pewnej gazety, którą zorganizował sam osadzony. Pokryła ona koszty kilku sterylizacji. Koszty paliwa, utrzymania kotów po sterylizacji (były u mnie prawie miesiąc każdy, bo nie miałam kiedy jechać do Koronowa - to jest ode mnie k. 70 km) i karmy dla kotów w Koronowie pokryliśmy z własnych (fundacyjnych) bardzo ograniczonych funduszy. Na szczęście Fundacja Canis kupiła budkę i zaopatrzyła koty będące tam w zapas karmy.
Teraz trzeba zabrać stamtąd znów dwa kociaki, ciachnąć matkę i jednego agresywnego kocura. Ale nie mamy gdzie wcisnąć małych. Poza tym są też kłopoty transportowe.
Dodatkowo przydałyby się fundusze na ewentualne leczenie kotów, bo z mojej wiedzy wynika, że dyrektor zgodził się, aby w razie potrzeby jakiś pracownik zaniósł koty do miejscowego weta, ale ktoś inny, czyli organizacja z zewnątrz, musiałaby opłacić taką wizytę czy leczenie. Do tego przydałby się ktoś miejscowy, aby powiedzieć nam, do jakiego weta tam najlepiej iść.
Czyli nadal jest tam dużo pracy i za mało rąk i funduszy, dlatego wszystko trwa wolniej, niż każdy by może oczekiwał.
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000