Kropek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 01, 2010 11:51 Kropek

Hej
Byłam dziś na kroplówce z Kropkiem, spytałam się o badanie moczu powiedział ze ok można zrobić tylko u nich się nie wykonuje muszę jechać do jakiejś przychodni.
Spytałam się też o te drgawki i o krew w moczu - powiedział że to normalne przy tej chorobie ;/.
Poprosiłam też o założenie książeczki i żeby wpisał tam wszystko co do tej pory było zrobione.

Napisał tak:

Leczymy od 25.10.2010
25.10 2010 - badanie USG, FLUTD
27.10.2010 - badanie krwi - crea - 4.87, mocznik - 140, kroplówka (zastrzyk jest nazwa ale niewyraźnie napisane coś na "But...." to jest antybiotyk jakiś)
28.10.2010 - kroplówka, zastrzyk
29.10.2010 - kroplówka, zastrzyk
30.10.2010 - kroplówka, zastrzyk
01.10.2010 - kroplówka, zastrzyk

Zalecenia:
dieta Renal
Furaginum - 3x1/2 tabletki
Obrazek

madziuszka20

Od: Czw paź 28, 2010 12:53

Post » Pon lis 01, 2010 12:03 Re: kropek

Witam,
Osobiście uważam, że to za mało w przypadku leczenia mocznicy. To bardzo podstępna choroba. Mój kot od prawie roku był pod ścisłą kontrolą, 3 tygodnie temu nagle kreatynina wzrosła do 3,1, mocznik do 145 (jeszcze nie ma tragedii), ale 2 dni temu postanowiłam mu ulżyć - kreatynina nagle wzrosła do 9,5, mocznik 389. Wysiadły nerki, przestał pracować szpik kostny, nie produkował już erytrocytów, co doprowadziło do tragicznej anemii.

Nie chodzi mi o to, by Cię straszyć, ale znaleźć dobrego weta i być wyczuloną na wszelkie niepokojące objawy to kluczowe w tej chorobie (!)

Kroplówki - jak najbardziej.
Mój kot dostawał też Benakor na obniżenie ciśnienia (ale musi być zasadny).
Rubenal na obniżenie poziomu kreatyniny i wspomaganie funkcji nerek.
Ipakitine proszek, który wsypujesz do jedzenia też może tylko pomóc.

No i oczywiście dieta!

Trzymam kciuki, żeby Twój kotek został z Tobą jak najdłużej przy jak najmniejszych przykrych objawach. W razie czego służę pomocą i radą w walce z tą okropną chorobą.

Pozdrawiam!
http://kotzwasem.blogspot.com/- blog, który prowadzę ze swoimi dwunastoma kocurami, psem i... naiwnym chłopakiem, który to wszystko toleruje ;d Zapraszam!

karo123

Od: Pon lis 01, 2010 9:48