PILNIE potrzebna pomoc finansowa dla chorej persiczki

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw paź 21, 2010 16:25 PILNIE potrzebna pomoc finansowa dla chorej persiczki

POTRZEBNA POMOC FINANSOWA NA DIAGNOZĘ,LECZENIE I KARMĘ DLA CHOREJ PERSICZKI I KARMĘ DLA PODWÓRKOWYCH BIEDULEK

Kochani Forumowicze,od pewnego czasu pomagam pewnej Pani z Świętochłowic w opiece nad jej koteczką(którą ma w domu)i przybłędami które Pani Agnieszka regularnie dokarmia na dworze.Niestety renta w wysokości ok.440 zł. nie pozwala Pani Agnieszce na godne życie a tym bardziej zajmowanie się kocimi biedami...Jest to osoba o naprawdę wielkim sercu a koty są jej całym światem.Pani Agnieszka mieszka samotnie,choruje na depresję a koty pomagają jej uporac się z chorobą oraz wypełniają pustkę w życiu.Persiczka będąca pod jej opieką została znaleziona dwa lata temu na dworze w totalnie zaniedbanym stanie.Rozwieszenie ogłoszeń na mieście nie pomogło odnaleźc właściciela kotki i tak właśnie Amberka stała się ulubienicą Pani Agnieszki i zamieszkała w jej domu.Niestety koteczka od początku choruje,ma problemy z uszami,oczami,zębami...Amberka była leczona różnymi antybiotykami,maściami itp.niestety nic nie przyniosło poprawy.To właśnie w poczekalni gabinetu weterynaryjnego poznałam Panią Agnieszkę i Amberkę.Poza wymienionymi już problemami ostatnio pojawił się kolejny...Podejrzenie niewydolności nerek...Pani Agnieszka jak można się domyślec ledwo daje radę wyżywic siebie,Amber i kociaki podwórkowe,nie stac ją na regularne wizyty u weterynarza i badania(morfologia,wymaz z oczu i uszu,badanie moczu itp.)dlatego potrzebna jest pomoc!Wizyta z wszystkimi niezbędnymi badaniami ma kosztowac ok.100 zł. nie mówiąc już o leczeniu i specjalistycznej karmie jeśli okaże się,że kotka faktycznie ma problemy z nerkami.Z całego serca proszę Was o pomoc,ta kobieta i te koty na prawdę na to zasługują.Potrzebna jest też karma dla podwórkowych biedulek i niewykluczone specjalistyczna karma dla kotki.Nie mam pojęcia jakie będą ostateczne koszty,to sie dopiero okaże...Wiem,że na pomoc forumowiczów można liczyc-ostatnio udało mi się tu uzbierac na sterylkę i karmę dla suczki i znaleźc dom szóstce jej maluchów i mam nadzieję,że teraz też się uda i wspólnie pomożemy Pani Agnieszce.
Ja zaczęłam właśnie 3 rok studiów i nie wiem jak często uda mi się ją odwiedzac i w jakim stopniu będę w stanie pomóc,finansowo też jak zwykle wymiękam ale dopiszę się jako pierwsza do list ze skromną kwotą 20 zł.ale sama mam ciężko-jak to na studiach :D
Jeżeli znajdzie się ktoś chętny wspomóc chocby niewielką kwotą to proszę o kontakt na PW-prześlę wtedy nr.konta.Wszystko co uda się zrobic będę tutaj systematycznie relacjonowac.

Uzbierane kwoty:
Sishka-20 zł
Taizu-20 zł
Ostatnio edytowano Wto paź 26, 2010 16:07 przez Shishka, łącznie edytowano 2 razy
Rozpaczliwie szukam jednookiego,pręguska-Koksika...

Shishka

Od: Nie sty 27, 2008 14:22

Post » Pt paź 22, 2010 17:35 Re: PILNIE potrzebna pomoc finansowa dla chorej persiczki

Co tu tak cicho....? :(

Shishka

Post » Pt paź 22, 2010 18:14 Re: PILNIE potrzebna pomoc finansowa dla chorej persiczki

Niestety, finansowo na razie nie bardo mogę pomóc, ale jeśli będzie diagnoza, że persiczka jest chora na nerki, podeślę karmy nerkowej.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt paź 22, 2010 19:12 Re: PILNIE potrzebna pomoc finansowa dla chorej persiczki

super bedziemy bardzo wdzięczne:)

Shishka

Post » Pt paź 22, 2010 19:14 Re: PILNIE potrzebna pomoc finansowa dla chorej persiczki

Podaj konto, prześlę 20 zł
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt paź 22, 2010 19:53 Re: PILNIE potrzebna pomoc finansowa dla chorej persiczki

Już podaję wielkie dzięki :1luvu:

Shishka

Post » Pon paź 25, 2010 12:09 Re: PILNIE potrzebna pomoc finansowa dla chorej persiczki

HOPS! :)

Shishka

Post » Pon paź 25, 2010 13:43 Re: PILNIE potrzebna pomoc finansowa dla chorej persiczki

20 zł poszło dzisiaj. Może ktoś jeszcze grosik?

taizu

Post » Wto paź 26, 2010 16:09 Re: PILNIE potrzebna pomoc finansowa dla chorej persiczki

Dostałam przelew,wielkie dzięki :1luvu: Prosimy baaaardzo o dalszą pomoc dla koteczki i kociaków z dworu.Nawet za najmniejsze kwoty będziemy ogromnie wdzięczni.

Shishka

Post » Wto paź 26, 2010 16:10 Re: PILNIE potrzebna pomoc finansowa dla chorej persiczki

taizu pisze:20 zł poszło dzisiaj. Może ktoś jeszcze grosik?

:?:

taizu

Post » Czw paź 28, 2010 19:09 Re: PILNIE potrzebna pomoc finansowa dla chorej persiczki

Odwiedziłam wczoraj Panią Agnieszkę...Amberka wyglądała strasznie,od 2 dni nie chciała jeśc,dużo piła...Była taka chuda-bo już wcześniej mniej jadła...Tylko skóra i kości.Siedziała w jednym miejscu i tępym wzrokiem patrzała w jeden punkt,dziwnie chodziła,z oczu i pyszczka zaczęło śmierdziec.Wyglądała znacznie gorzej niż ostatnim razem.Nie można było czekac.Pożyczyłam pieniądze i poszłyśmy do przychodni.Wcześniej miała antybiotyki i inne leki dosłownie podawane na ślepo.Środki na uszy,na oczy,mazidełka do pyszczka itp.Nareszcie poszłyśmy do pani doktor która postanowiła znaleźc przyczynę jej ogólnie złego stanu zdrowia. Pani doktor zbadała wnętrze uszu kamerką,osłuchała,zbadała...Pobrała krew i za minutę zobaczyłyśmy wynik...silna anemia i kreatynina 5,7 :cry:
Amber była tak słaba,że doktor powiedziała,że możemy jej przedłużyc życie dosłownie o kilka dni...Spróbowałyśmy.Dostała kroplówkę,podsuwałyśmy jej niskobiałkowe smakołyki niestety nic...Zostałam na noc,było coraz gorzej.Zaczęły się objawy neurologiczne,była totalnie wyczerpana,kichała i z nosa leciała jej krew...Płakałyśmy strasznie,pani doktor prosiła żebyśmy rozważyły uśpienie...Nie chciałyśmy,wróciłyśmy do domu i dalej płakałyśmy.Niestety Amberka zaczęła do tego stopnia się męczyc,mimo leków i starań,że wróciłyśmy do gabinetu bo na jej cierpienie nie można było już patrzec...Taizu dziękuję za pomoc,niestety nie udało nam się...Mam nadzieję,że za TM będzie jej lepiej.... :cry:

Shishka