7 tyg kotka niechętnie je gotowe karmy. Czym ją karmić ?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 25, 2010 18:34 7 tyg kotka niechętnie je gotowe karmy. Czym ją karmić ?

Witajcie !
o
Ponad tydzien trafila do mnie kotka. Teraz ma 7 tygodni. Niestety problem z nia jest taki ze gdyby mogla jadlaby tylko gotowane mieso kurczaka. Dostaje suchy Royal Canin Babycat i mokra karme rowniez R.C Babycat. Suche ma caly czas w miseczce, ale je minimalne ilosci, duzo mniejsze niz zalecana porcja na dzien. Mokrym jedzeniem tez nie jest specjalnie zainteresowana. Troche podje , ale wedlug informacji powinna zjadac cale opakowanie, a ona moze zjada jedna, mala lyzeczke.

Natomiast gdy dostanie kurczaka to potrafi zjesc naprawde sporo. Wiem jednak, ze taki kurczak powinien byc traktowany jako przekaska, od czasu do czasu, a nie jako glowne pozywienie.

Moze powinnam zmienic jej karme, tylko na jaka ? Podalam jej wczesniej Animonde , ale od razu dostala rozwolnienia...

Kotka jest bardzo radosna, zywa, ciekawska, ale boje sie ze ten kurczak nie dostarczy jej wystarczajacych skladnikow dla dobrego rozwoju.

Co robic w tej sytuacji ?

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Wto paź 26, 2010 9:02 Re: 7 tyg kotka niechętnie je gotowe karmy. Czym ją karmić ?

Może poczytaj o BARFie? Z tego co piszesz to kociak byłby zadowolona z takiej diety :wink:
A czym kotek był karmiony zanim trafił do Ciebie? I dlaczego masz takie maleństwo? Przecież ona jeszcze powinna być z mamą...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Wto paź 26, 2010 9:09 Re: 7 tyg kotka niechętnie je gotowe karmy. Czym ją karmić ?

Witam, to tak jak bym czytała o mojej Chikicie. Mam ja miesiac, trafiła do mnie jak miała około 8 tygodni. Też suchej karmy do tej pory nie chciała jeść za to gotowana rybe lub gotowanego kurczaka zajadałaby cały czas. Również ma karmę Royal Canin Babycat i wzięłam się na sposób: za każdym razem podstawiałam jej miseczkę z sucha karmą i dodatkowo brałam garść na rękę i podkładałam jej pod pyszczek. Pomału jadła ale jak tylko odstawiałam rękę z miski nie chciała brac. Małymi krokami nauczyła sie jeść karmę, co nie zmienia faktu że kurczak i ryba to jest co lubi najbardziej. Jak bedziesz cierpliwa to nauczysz ja jeść karmę. Kurczak i ryba nie wystarcza takiemu małemu kociakowi.

szyszek

Od: Czw paź 14, 2010 14:11