Alergia? - Prośba o radę.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 15, 2010 12:45 Alergia? - Prośba o radę.

Poszłam ja sobie w weekend z kociastym na szczepienie, jak co roku. Wetka przy mierzeniu temperatury zauważyła przy ogonku łysy placek skóry pokryty czarnymi kropeczkami i mówi, że to grzyb (nawet nazwę podała, coś na M...). Ok, jest grzyb, będziem leczyć (dostałam specjalny płyn do smarowania i po nim wszystko ładnie schodzi). Wetka jednak twierdzi, że ten rodzaj grzyba występuje często przy alergii pokarmowej i zaleca karmę dla alergików.. i stąd pytanie do bardziej doświadczonych. Czy taki czarny grzyb wskazuje jednoznacznie na alergię i zaleczenie go płynem + dieta to wystarczająca kuracja, czy powinnam w trybie natychmiastowym zawieźć delikwenta do większej lecznicy i porobić jednak badania ?

Kociaste nie wykazuje oznak choroby, apetyt i humorek mu dopisuje, tyle że po tej alergicznej karmie jaśniejsze (dalej twarde) qpki w kuwecie znajduję :roll:

EDIT: nie pytałabym normalnie, tylko do razu pojechała do większej lecznicy, ale obecna sytuacja życiowa nieco mnie "unieruchomiła", więc jeśli to nic pilnego wolałabym z lekarzem poczekać choć miesiąc (aż się wszystko wokół uspokoi)..
Obrazek

Alitka

Od: Wto cze 02, 2009 8:09

Post » Czw wrz 30, 2010 19:52 Re: Alergia? - Prośba o radę.

Tylko bez paniki, lepiej podejść do sprawy spokojnie niż biegać od lecznicy do lecznicy. Jeśli to jest alergia, to ciężko wyczaić, na jakim tle. Może być np. pokarmowa + stres + coś jeszcze... Dużo cierpliwości życzę.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39