Czy oddać kota do domu wychodzącego?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 29, 2010 10:30 Re: Czy oddać kota do domu wychodzącego?

Patmol pisze:Ja sobie podczytuję, bo bardzo lubię czarne koty :1luvu: - ta ich błyszcząca sierść.

No to żeby było wiadomo o kim mowa :)

Obrazek

Obrazek
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Śro wrz 29, 2010 10:51 Re: Czy oddać kota do domu wychodzącego?

:1luvu:
Mam bardzo podobne czarne cudo w domu (tylko dorosłe) i codziennie się nim zachwycam. Czarny kot jest magiczny. Miękki,błyszczącyi tajemniczy..
Ciekawe kto będzie miał to szczęście, żeby móc codziennie podziwiać Tego kota. :mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro wrz 29, 2010 11:01 Re: Czy oddać kota do domu wychodzącego?

KMagda pisze:Zdaje się, że spokojna = bez bliskiej ulicy, tylko, że w sumie ja sama też mieszkam w takiej okolicy, a i tak trafiłam już na przejechanego kota :(

Ano właśnie... Kot potrafi dojść do dalej położonej drogi, poza tym znane mi koty ginęły nie tylko pod samochodami. Bywały zagryzane przez psy, bywało że się otruły albo utknęły w jakiejś dziurze z której nie mogły wyjść, znam przypadek zastrzelenia kota z wiatrówki. Plus przypadki poważnych pogryzień ze strony obcych kotów. Bardzo mało dożyło starości, mniej niż 10%. Nawet w warunkach typu ogromny ogród i daleko droga.

To prawda, adopcje to duży stres, dla mnie też, bo domów bezpiecznych jest mało, z moich doświadczeń wynika, że tak co 6-7 może. Częste są telefony od ludzi, którym właśnie poprzedni kot wychodzący zginął, a teraz chcą następnego :roll: Plus sporo chętnych, którzy nie planują zabezpieczać balkonu czy okien, z których kot będzie korzystał. Jednak w końcu ten właściwy domek się znajdzie.

Też bardzo lubię czarne koty :ok: .
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro wrz 29, 2010 13:36 Re: Czy oddać kota do domu wychodzącego?

Niestety wiele osób uważa, że lepiej, żeby kot miał życie krótkie, a "ciekawe i intensywne" niż "długie i nudne". Zjedzenie trutki na szczury rzeczywiście musi być ciekawym i intensywnym przeżyciem :evil:

Jeśli mieszkałabym kiedykolwiek w domu jednorodzinnym, to zabezpieczyłabym ogrodzenie, tak, żeby koty nie mogły się wydostać z ogrodu. A swoją drogą to nawet, gdyby koty miały być najbezpieczniejsze w świecie, to nie chciałabym, żeby łaziły po okolicy i zabijały ptaki. Kot nie jest elementem ekosystemu.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro wrz 29, 2010 14:30 Re: Czy oddać kota do domu wychodzącego?

Wow, ale z niego przystojniak! No piękny po prostu :1luvu:

Na pewno znajdzie się fajny domek! To tylko kwestia czasu, w październiku powinno być lepiej z adopcjami. :ok:

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Śro wrz 29, 2010 16:57 Re: Czy oddać kota do domu wychodzącego?

seidhee pisze: Kot nie jest elementem ekosystemu.

no chyba jednak jest... W końcu nie jest to gatunek stworzony przez człowieka w warunkach domowych.. :wink: co nie znaczy że nie zgadzam się z pozostałą twoją opinią.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro wrz 29, 2010 19:25 Re: Czy oddać kota do domu wychodzącego?

Marzenia11 pisze:

no chyba jednak jest... W końcu nie jest to gatunek stworzony przez człowieka w warunkach domowych..

No, ale nie jest to naturalny element naszego ekosystemu - koty tu dziko nigdy nie żyły, przyszły za człowiekiem.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro wrz 29, 2010 22:09 Re: Czy oddać kota do domu wychodzącego?

Agulas74 pisze:
Marzenia11 pisze:

no chyba jednak jest... W końcu nie jest to gatunek stworzony przez człowieka w warunkach domowych..

No, ale nie jest to naturalny element naszego ekosystemu - koty tu dziko nigdy nie żyły, przyszły za człowiekiem.

Można by dyskutować... ale nie o tym jest ten wątek...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia]