Trójmiasto - Lola (Bejbi) już w super domku! :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob sie 28, 2010 8:44 Re: Trójmiasto - Bejbi, czekoladowa piękność juz w swoim domku!

Wieści z domq Bejbi (zresztą koresponduję z Martą, opiekunką Bejbi regularnie :))

Cześć !
Ah... dużo by gadać.
Generalnie mała jest dwa razy większa! Urosła tak w ciągu ostatnich dwóch tygodni.
Ma apetyt, bryka jak oszalała i rządzi się niemiłosiernie :D
Z każdym tygodniem coraz bardziej mi się podoba :) Jest taka bardziej kocia teraz. Jestem nią totalnie zachwycona. Ma świetny charakter i nawet dobrze się dogadujemy :)
Mała włazi wszędzie - ma teraz możliwość poznania nowych miejsc - jest większa i lepiej skacze. Pcha się do pralki, do umywalki, na parapety, na stoły .... a ja tylko biegam za nią i ją nagrywam :)
Wychodzimy już nawet razem na balkon :) Nie pomyśl sobie tylko, że coś jej grozi... pilnuję jej i staram się zabezpieczać wszystko. Jak dotąd nie udało mi się tylko przwidzieć tego, że wygrzebie mi całą ziemię z doniczki. Kwiatek jej nie interesował. Korzenie były atrakcją.
Mimo chwilowego zainteresowania doniczką - najbardziej lubi bawić się w kartonach. Nowy Maru :) Aaaa... i ma podwieszane zabawki pod antresolą, które kocha <unicestwiać oczywiście> :)
Jest zdrowa, wesoła i wręcz koszmarnie sprytna ...
Przesyłam kilka zdjęć
P.S.
Miałaś rację - Taste of The Wild to dobry wybór :)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Jej kuzyn Bubu również żyje i ma się świetnie :mrgreen:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon wrz 20, 2010 12:28 Re: Trójmiasto - Bejbi, czekoladowa piękność juz w swoim domku!

Dostałam kolejną porcję fotek od Marty, dużej Bejbi :) i zaproszenie na odwiedzinki...Ciekawam jak koteczka na żywo wygląda i się zachowuje....w tyg. je odwiedzę...
Takich domków ze świecą szukać i tak otwartych opiekunów którzy rozumieją nasze uczucia względem ratowanych kociąt ... (nawiązując do wątków osób stroniących od takich "inwigilacji" :mrgreen: )
Bebji nie miała byc złapana bo tymczasu było dla niej brak, jej rodzeństwo było już w domkach wtedy....ale dzięki Kochanej Gosi Agonis dostała szansę od losu :-) i jest kochana...nie żyje na działkach...nie marznie i nie głoduje...
Obrazek

Marea

Post » Czw wrz 23, 2010 14:21 Re: Trójmiasto - Lola (Bejbi) już w super domku! :)

Bejbi a raczej Lola (miała być Nikita ale Marta woli nie ryzykować z takim imieniem :mrgreen: ) wyrosła i jest super. Odwiedziłam dziś panienkę. Piękna, otwarta na obcych, wyrosła, beżowo rude mazajki na jej ciele nabierają pięknych kształtów im wieksza. Marta zachwycona koteczką :)
Super domek malutkiej się trafił i jest bardzo kochana :-)
Koteczka pomimo że odłowiona nie taka znowu malutka, w ogóle nie interesuje się dworem, uwielbia grzebać w doniczkach na balkonie i łobuzować w domku :mrgreen: Moja wizyta zakłuciła jej rytm dnia bo smacznie spała ale dała się namówić na pozowanie do zdjęć :-) i bieganie za myszką. Piękna z niej koteczka i ma fajny charakterek, miziak z charakterem, pełen energii :-)
Kilka fotek z odwiedzin (aparat Marty pozostawia wiele do życzenia :-))

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Marea

[poprzednia]