Maurycy z cmentarza Miłostowskiego juz za TM :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 13, 2009 19:38 Re: Maurycy i Gapa u Pati@Gapa :)

Dziś nawet niebo płakało ze mną przy pożeganiu Maurycego.... :( Był z nami tak krótko a tak zdążyłam go mocno pokochać. To był wspaniały kot. Nie ma go dopiero drugi dzień a w domu tak pusto i smutno. Pusty fotel na którym lubił spać, nikt nie wita mnie na progu jak wracam, nikt nie przybiega do kuchni za mną w nadziei na smaczny kąsek :(
Maurycy był dla mnie kotem specjalnym. Znaleziony na cmentarzu, gdzie spoczywa ktoś najbliższy memu sercu. Był jakby łącznikiem z tą osobą. I niestety Maurycy również mnie opuścił, i jemu również nie potrafiłam uratować życia.
Nie rozumiem co się właściwie stało. Maurycy dostał znów kataru. W pogotowiu mam Euphorbium i zaraz zaczęłam mu podawać. Gorszy apetyt przypisałam katarzysku. Kiedy Maurycy przestał jeść poszliśmy do lekarza. Dostał antybiotyki, nie miał gorączki. W sumie katar juz zaczął odpuszczać. A kot dalej nie chciał tknąc jedzenia. Podawałam mu troche strzykawką. Kolejne dawki leków niestety nie przyniosły poprawy. W sobotę mieliśmy jechać do weta. W piątek Maurycy był gorszy. Wieczorem zaczął bardzo ciężko oddychać, pokładać się po kątach. I nagle kiedy siedziałam przy nim na podłodze, jęknął i przestał oddychać.
Nie wiem, podejrzewałam juz że może od sąsiada (kompletna patologia społeczna) ktoś coś mu rzucił i on to zjadł i sie zatruł. Albo jakimś sposobem wyciągnął kość ze śmieci i gdzieś mu utkwiła. Już się nie dowiem. I on już nie wróci...

Pati@Gapa

Od: Śro sie 27, 2008 14:23

Post » Nie wrz 13, 2009 19:48 Re: Maurycy i Gapa u Pati@Gapa :)

Tulę Cię mocno
On był mi niezwykle bliski chyba najbliższy na tym forum
pokochałam Go wirtualnie zanim poprosiłam o adopcje Maurycego
cieszę się że miał tak cudowny i kochający domek który dał mu tyle miłości
tulę Cię mocno, mocno

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto wrz 15, 2009 7:26 Re: Maurycy i Gapa u Pati@Gapa :)

Nie moge przestać mysleć o Maurycym :( To prawda Mauryś był takim wyjatkowym, specjalnym kotem....
Wiem, ze był u Was szczęśliwy. Pamietam jak go przywieźliśmy a on od razu poczuł sie jak u siebie. Wskoczył na fotel i rozsiadł sie jakby zawsze tam przesiadywał. Od razu wiedziałam, ze to jestescie jego domkie i że będzie mu u Was dobrze.
I on tez wiedział.
Przytulam Aniu mocno.
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Wto wrz 15, 2009 7:32 Re: Maurycy i Gapa u Pati@Gapa :)

Aniu strasznie mi przykro ze znow Cie to spotyka.
Nie powinno to sie zdzarzyc, przytrafic , a juz najmniej Tobie.
Przytulam mocno i sle dobre mysli.
Strasznie mi przykro, bardzo.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob paź 24, 2009 22:45 Re: Maurycy z cmentarza Miłostowskiego juz za TM :(

Kurczę, dawno nie wchodziłam na forum a tu tyle się pozmieniało.. tak strasznie mnie przykro ;((( [*] a obiecałam sb, że cokolwiek się zdarzyło przez te kilka miesięcy, nie poryczę się.. atu.. ehh ;(
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Pon lis 02, 2009 7:38 Re: Maurycy z cmentarza Miłostowskiego juz za TM :(

Śpij spokojnie wyjatkowy Kocurku [']
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Post » Wto wrz 14, 2010 7:21 Re: Maurycy z cmentarza Miłostowskiego juz za TM :(

To juz rok...[']
Obrazek

Karotka

Post » Wto wrz 14, 2010 11:42 Re: Maurycy z cmentarza Miłostowskiego juz za TM :(

Poznałam go wiosną 2008 roku, kiedy był zdrowy i strasznie dużo gadał o swoim losie kotka cmentarnego.Dowiedziałam się od Karotki , że ma go na tymczasie. Nie wiedziałam, że odszedł za TM. :cry:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

[poprzednia]