Połyskliwy stolec z krwią, co robić? - koty już wyleczone :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 07, 2010 15:24 Re:

Indian pisze:Witajcie,
Czy moze ktos z Was wie jak inaczej pachnie (smierdzi) kupa kocia kiedy kot ma robaki/inne problemy.. Bo jak smierdzi normalna to raczej kazdy wie..
Moj kocurek (wykastrowany) czasem robi kupki normalnie smrodliwe a czasem jakby pachnialy starymi ziemniakami.. Moze to przez ten zapach moja kotka (po sterylce) nie chce wchodzic do kuwety.. tylko usilnie szuka sobie innych miejsc na siku.

Wlasnie niedawno tez zaczal zalatwiac sie z krwia (taka smuzka, lub wieksza kropla swiezej krwi na koncu wyproznienia). Kupy nie zawsze sa rzadkie kiedy pojawia sie krew, czasem sa normalnej konsystencji.
Pomyslalam ze to moze jakies zylaki odbytu i dodaje teraz do karmy suchej trche oleju na poslizg..

Poczytalam tu teraz troche i moze to przez robaki. Byl odrobaczany z rok temu wiec moze to przez to.. Musze tez zwrocic uwage na kurczaka w mokrym.. Bo z tego co czytalam to czesto koty na niego maja uczulenie i problemy jelitowe.
No nic bede obserwowac, pokombinuje z dieta, albo do veta.
Pozdrawiam

...wszystko wskazuje na lamblie giardie niestety :oops: . Mam obecnie ten problem. Najpierw jedna, znaleziona przez nas kicia miała pierwotniaki, a teraz zaraził się od niej nasz rezydent ....i właśnie jesteśmy w trakcie leczenia. Objawy mi.in., luźna kupka z krwią na końcu wypróżnienia. :roll:

anabelp

Od: Nie sty 10, 2010 12:04

[poprzednia]