Pamiętnik Misi- część pierwsza.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie sie 29, 2010 17:27 Pamiętnik Misi- część pierwsza.

Pamiętnik Misi- część pierwsza.

Wczoraj (28 sierpnia) zawitała u mnie w domu kicia.
Ma dwa i pół miesiąca, jest prześliczna. :D Cała pręgowana (brązowo czarna), tylko brzusio ma jasny. Taki tygrysek. Wspaniale mruczy, jest bardzo ciekawska, odważna, kochana, niesamowicie zwinna i chętna do zabawy. Naprawdę nie wiem, jak to możliwe, że w tak małym futerku kryje się tyle energii. :lol:
Przyjechała do mnie około 18:40. Podróż przebiegła raczej bez probemów. Gdy zjawiła się w domu na początku była trochę nieśmiała, ale gdy dałam jej trochę suchej karmy, zmiotła całą miskę i popiła wodą. Jej ulubioną zabawką jest mysz na sznurku. Potrafi ganiać za nią godzinami. :roll: Z kuwety też już umie korzystać. Drapak się jej raczej nie podoba, woli drapać mnie. :ryk: Powoli oswaja się z moją sunią- Boksą. Wygląda to tak, że oboje się siebie boją. Ale to nic, przyzwyczają się. Jutro jedziemy do weterynarza- ale ccccii, Misia nie może się dowiedzieć. :wink:
Zdjęcia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

od Misi:
jest tu fajnie jest durzo żeczy do zabawy i lubię mojom dużą i jest brata i jej rodziców terz bo są dla mnie mili no i duża mnie ciągle pszytula ej powiedzcie jej coś rzeby mnie ciągle nie pszytulała! mam super karmę i wielką zamykanom kuwetę choć jeszcze trochę się jej bojem, ale załatfiam tam swoje sprawy. jestem na prawdę grzeczna choć ciekawska a i niezbyt lubię jej pieska bo jest taki duży ale wsyscy muwiom rze nie ma się czego bać że jest spokojna ale ja im tam nie wieżę! jak jom widzę to od razu się pręrzę, prycham a moja czarna pręga ktura przebiega mi pszes całe futerko się tak stroszy a raz to nawet tej boksie dałam łapkom po nosku ha ha! jest super tu i wcale nie tęskniem za mamą a jak czasem mi się zdaży to pszytulam się do dużej i jest wsystko ok!

Zapraszamy wszystkie ciocie, wujków i kuzynów, a także kocich kolegów. :)
Ostatnio edytowano Pon sie 30, 2010 8:35 przez Tens, łącznie edytowano 4 razy

Tens

Od: Pt cze 11, 2010 9:36

Post » Nie sie 29, 2010 17:48 Re: Pamiętnik Misi- część pierwsza.

Fajny początek :wink:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie sie 29, 2010 18:53 Re: Pamiętnik Misi- część pierwsza.

Fajny faktycznie. Witaj Misiu z Dużą!
Będą zdjęcia? :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon sie 30, 2010 8:27 Re: Pamiętnik Misi- część pierwsza.

Zdjęcia w pierwszym poście- ciągle się dodają. ;)
Misia dziś obudziła mnie w nocy, około czwartej. Zaczęła mnie drapać, gryźć, miauczeć, chodzić po mnie i ogólnie zachęcać do zabawy. :roll: A gdy moi rodzice otworzyli drzwi do pokoju, ta skoczyła na moją twarz- przestraszyła się.
W kuwecie bardzo ładnie,wszystko tak jak ma być, sucha karma pasuje, kicia sporo pije. Dziś jedziemy do weta, jeśli się uda. Koteczka jest bardzo szybka, zwinna, i... AŁ! Lubi gryźć moje palce. :evil:
Ale ogólnie jest słodka i kochana. :1luvu:
od Misi:
grr nie lubiem jej psa bo jest gópi! jest tu fajnie ale duża nie pozwala mi na wiele żeczy na pszykład wchodzić na łużko albo na stół a przeciesz tam jest tak pszyjemnie! duża się wkużyła rze ją budziłam w nocy no ale to nie moja wina! i jeszcze nażeka rze jak tylko wyjdzie na tszy sekundy to ja od razu miauczem i tęsknie! ale ja i tak jestem dzielna! co nie?
a to ja:
Obrazek
Obrazek

Tens

Post » Pon sie 30, 2010 12:19 Re: Pamiętnik Misi- część pierwsza.

Kicia zaczęła kichać. Czy to koci katar? :(

Tens

Post » Pon sie 30, 2010 12:31 Re: Pamiętnik Misi- część pierwsza.

rozkoszna Misia :1luvu: :1luvu:
cudeńko w pięknym futerku :!: :!: :!:
jak kicia kicha to lepiej niech wet ją obejrzy dokładnie - żeby maluszkowi nic nie było poważnego
kciuki za zdrówko :ok: :ok: :ok:

P.S modelka z niej piękna
jakaś tam Miss Univerce się chowa przy niej :1luvu:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto sie 31, 2010 10:51 Re: Pamiętnik Misi- część pierwsza.

Byłyśmy u weta. Pani Doktor dała jej jakąś pastę na odrobaczanie i książeczkę, na szczepionki jesteśmy umówione za tydzień. A właśnie, czy koty mogą zjeść parówkę? :o
rozkoszna Misia
cudeńko w pięknym futerku

dziękujemy. :1luvu: Misia jest cudna, ale z niej drapak, mam całe podrapane ręce i nogi. :|
od Misi:
P.S modelka z niej piękna
jakaś tam Miss Univerce się chowa przy niej

dziękujem :!: naprawdę tak ciocia uwarza? to fajnie! a morze wezmem udział w jakichś zawodach co ty na to ciociu? myśliż że wygram? chciałabym w nagrodę dostać jakieś przysmaki! bo duża daje mi w kułko tą samą karmę! albo jakieś miensko! no ale cuż takie rzycie. ucałuj twoje koteczki! posdrawiam!

wczoraj byłam w jakimś gabinecie ale byłam dzielna i dałam sobie włorzyć do pyszczka jakomś okropnom maść bleee fuuuj ale nie nażekałam a potem odbyłam długom podruż samochodem ale było ok. po tym zile siem poczułam i polerzałam ale w nocy to budziłam mojom dużo chyba z 20 razy! nie moja wina rze chciałam się bawić! ale duża była troszkę zła!

Tens

Post » Wto sie 31, 2010 10:57 Re: Pamiętnik Misi- część pierwsza.

tak Misiu-zgłosimy Cię do konkursu piękności :!: :piwa:
przysmaki gwarantowane hihihi :piwa:
dobrze że u weta byłaś dzielna - koteczki muszą dzielne być
ja z moją maleńką w sobotę u weta byłam ,też została odrobaczona :) i ugryzła lekarza :ryk: ale już mnie nie :roll: nawet jak ją siłą trzymałam :kotek:
hmm co do parówki ja czasem troszeczkę daję swojej małej ale bez skórki tylko mięsko ze środka i wcina ze smakiem :cat3:
popołudniowe głaski dla Ciebie Misiu
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto sie 31, 2010 11:48 Re: Pamiętnik Misi- część pierwsza.

Misia jest cudna. A jakie ma uszy! Jak mały nietoperz. Cudne. DO schrupania :ok:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Wto sie 31, 2010 15:55 Re: Pamiętnik Misi- część pierwsza.

tak Misiu-zgłosimy Cię do konkursu piękności
przysmaki gwarantowane hihihi

hurra ale fajnie :!:
dobrze że u weta byłaś dzielna - koteczki muszą dzielne być
ja z moją maleńką w sobotę u weta byłam ,też została odrobaczona i ugryzła lekarza ale już mnie nie

moja duza jest biedna cala podrapana na rekach, nogach i palcach! :twisted:
hmm co do parówki ja czasem troszeczkę daję swojej małej ale bez skórki tylko mięsko ze środka i wcina ze smakiem

a ja dzisiaj jadlam paruweczke mmm pyha! :D
popołudniowe głaski dla Ciebie Misiu

pszekazane! 8)

Tens

Post » Wto sie 31, 2010 16:29 Re: Pamiętnik Misi- część pierwsza.

Miłego wieczorku Misiu :cat3: ja zaraz znikam więc głaski raz jeszcze
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw wrz 02, 2010 8:01 Re: Pamiętnik Misi- część pierwsza.

Tens i co tam słychać u Twojej pociechy???a raczej małego rozbójnika Misi?
Obrazek

Edytka1984

Post » Pt wrz 03, 2010 21:57 Re: Pamiętnik Misi- część pierwsza.

U rozbójnika świetnie, może całymi godzinami latać po domu, potem pospać, poprzytulać się i znów latać. :mrgreen:
Jest grzeczna i szybko się uczy.
No prawie kot ideał. :lol:
We wtorek do weta, trochę się martwię, Misia ma 'brudne' uszka i ciągle kicha :(

Tens

Post » Pt wrz 03, 2010 22:16 Re: Pamiętnik Misi- część pierwsza.

Misiu jesteś śliczna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

My też budzimy Dużą żeby nas głaskała w nocy :mrgreen:
Gromadka
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Nie wrz 05, 2010 18:58 Re: Pamiętnik Misi- część pierwsza.

pewnie się Misia troszkę podziębiła i kicha ale kciuki za Jej zdróweczko :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Edytka1984