MAŁY KOTEK 1,5MSC POMOCY! PILNE! [uff, już jest ok]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 02, 2010 15:38 MAŁY KOTEK 1,5MSC POMOCY! PILNE! [uff, już jest ok]

Wracając ze szkoły ze znajomą na samym środku ulicy siedziało małe,czarne nieszczęście. Zgarnęłyśmy malucha i prosto do weta, to ok.1,5 miesięczny chłopak z maleńkim krawacikiem na przodzie.
Ale niestety jest problem, u mnie w domu 3 koty i mama z dzieckiem, która jest w domu cały czas ale ze względu na 9-miesięczną siostrę przyrodnią absolutnie nie ma ani chwili czasu aby się tym kotem zająć, ja wychodzę ze szkoły o 8 rano i wracam około 16.
W tej chwili jesteśmy u koleżanki, u niej jest z kolei pies ale jej mama absolutnie się nie zgadza, poza tym nie ma fizycznej możliwości (znajoma wyjdzie do szkoły i co, mały kociak kilka godzin sam?)
Narazie mamy karton i trochę jedzenia, ale nie ma nawet jak zorganizować kuwety, no dramat :(
Gdy Pyza i Menel przyszły do mnie co prawda miały 2tyg i trzeba było się nimi zajmować non stop, ale miałam wakacje i czas. Teraz nie ma takiej fizycznej możliwości. Bo co, zostawić takiego kociaka w pokoju? W łazience? Nawet nie umie korzystać z kuwety, zsikał się narazie na ręcznik :(
Wet stwierdził też świerzbowca, ma trochę wyczyszczone uszy i dostał dawkę odrobaczenia, poza tym w porządku.

Błagam o pomoc i przepraszam za chaotyczną wypowiedź, ale jutro dzięki bogu mamy tylko 4 lekcje, potem weekend ale od poniedziałku co? Co robić? Wiem, że jest wysyp kociąt ale błagam, forum zdziała cuda :( Naprawdę, co mamy zrobić?
Co od poniedziałku, jesteśmy w sytuacji bez wyjścia, help, u znajomej nie może długo zostać, u mnie nie ma warunków :(
Ostatnio edytowano Czw wrz 02, 2010 17:47 przez Kattys, łącznie edytowano 1 raz

Kattys

Od: Pon lut 07, 2005 16:11

Post » Czw wrz 02, 2010 15:42 Re: MAŁY KOTEK 1,5MSC POMOCY! PILNE!

Czy kociak samodzielnie je?
Jeżeli tak, to nie ma problemu z zostawianiem go nawet na 8 - 10 godzin.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw wrz 02, 2010 15:44 Re: MAŁY KOTEK 1,5MSC POMOCY! PILNE!

Wiesz co, chyba tak. Zaraz mu dopiero dajemy, nie jestem pewna. No ale co, do kibelka go dać? Nawet u mnie ? I co potem...Nie wiem, muszę się też swojej mamy wypytać ale dość czarno to widzę ...

Kattys

Post » Czw wrz 02, 2010 15:48 Re: MAŁY KOTEK 1,5MSC POMOCY! PILNE!

Właśnie dostałam opierdol. Kot nie może być u mnie.

Kattys

Post » Czw wrz 02, 2010 16:25 Re: MAŁY KOTEK 1,5MSC POMOCY! PILNE!

Malentasek, co by z nim bylo, gdyby nikt go nie wzial :(
Fajne imie, moj szynszyl tez jest Czarek ;)
Oby szybko go ktos wzial, przeciez nie moze wyladowac na ulicy...

DT dla Czarusia :ok:

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Czw wrz 02, 2010 17:46 Re: MAŁY KOTEK 1,5MSC POMOCY! PILNE!

Uff, udało się znaleźć domek.
Co za ulga.
Forum jednak jest magiczne :mrgreen:
Czaruś pójdzie do rodziny znajomej, o domek już wypytałam, są w nim dwa koty, kastrowane, niewychodzące.
Przepraszam z góry za panikę ale już miałam przed oczami różne scenariusze :oops:

Kattys