Uzależnienie od 'puszek'?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sie 26, 2010 20:51 Uzależnienie od 'puszek'?

Mam nadzieje ze nie powtarzam niepotrzebnie teamtu.
Chciałabym zasięgnąć Waszego zdania i opinii. Ostatnio zauważyłam ze moje koty prawdopodobnie 'uzależniły się' od karmy w puszkach. Od kiedy urozmaiciłam im dietę tę karmą miekką (whiskas, kiticat), moje koty prawie bez przerwy siedzą w kuchni przy miskach i przeraźliwie miauczą, mimo ze niedawno jadły.
Czy takie zjawisko jest możliwe?
Oczywiście ograniczam teraz kociakom te przysmaki, bo zaczęłam się niepokoic.
Dziękuję z góry za zainteresowanie :)

rumanek

Od: Czw sie 26, 2010 20:36

Post » Pt sie 27, 2010 5:14 Re: Uzależnienie od 'puszek'?

Miauczą, nawet jeśli jadły niedawno, gdyż są po prostu głodne. Whiskas czy kitekat są tak niepełnowartościowymi karmami, że kot musiałby zjeść ich ogromną ilość, żeby się najeść.
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Pt sie 27, 2010 5:59 Re: Uzależnienie od 'puszek'?

Mam to samo.

Kilka tygodni temu zrobiłam tę głupote i kupiłam łiskas w puszce. Maniek się wydziera przy miskach do dziś :!:
Tż krzyczy, że zrobiłam z kota narkomana,a Stefan korzysta i w trakcie całego zmieszania wyjada z miski Mania :roll:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pt sie 27, 2010 15:46 Re: Uzależnienie od 'puszek'?

Półtora miesiąca temu zagościł u nas nowy kot, razem z kotem przyjechała resztka suchego łiskasa, ok.20 saszetek mokrego łiskasa 8 puszek łososia. Kot do lepszego suchego przyzwyczajał się prawie dwa tygodnie, przez kilka dni w ogóle nie jadł suchego, potem chyba z głodu mu powoli przeszło,natomiast puszki innej niż sławetny whiskas nie tknął do wczoraj, pierwszy raz od czasu kiedy jest u nas zlizał sos. Na szczęście skubał trochę surowego i jadł co kilka dni swojego łososia. Bardzo trudno odzwyczaić kota od tych marketowych karm.
Maks[*], Gru[*], Czesiek[*]
Dusiacz, Lalun, Malizna, Fiti, Kuba

trusiaak

Od: Pt lis 21, 2008 21:02