jak usunąć "koci" zapach z mebli/dywanu?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt sie 06, 2010 2:53 jak usunąć "koci" zapach z mebli/dywanu?

Witam,

Przez jakiś czas gościłem u siebie kota mojego ojca (na czas wyjazdu). Kociak miał już tendencje do omijania kuwety, u mnie ni zmienił zwyczajów. Przeciwnie, bardzo je nasilił, bo przecież doszedł stres towarzyszący zmianie otoczenia. Generalnie mam zasikany dywan oraz fotele razem z kanapą. Dywan jest cienki więc tu nie ma aż takiego kłopotu, ale fotele razem z kanapą to już inna bajka. W zasadzie meble nie nadają się, żeby posadzić na nich swój własny kuper;) Reasumując... śmierdzi jak cholera. Czytałem o różnych metodach, ocet (raz polecany a raz wręcz przeciwnie), pranie proszkiem E, płukanie Silanem oraz mycie Vanishem i dedykowanymi preparatami ala Maskol. Jakoś nie do końca mogę uwierzyć w skuteczność takich rozwiązań, przecież jak kot nasiusiał to mocz przesiąkł dużo głębiej niż sięgną jakiekolwiek środki.

Jak sobie radziliście z takimi problemami? Może po prostu wynająć kogoś z maszyną piorącą, niech przejedzie po dywanie i po meblach? Pokój miał iść do wynajęcia... no ale wiadomo. Będę wdzięczny za rady... jakiekolwiek, cokolwiek....

Nienormalny

Od: Pon lut 18, 2008 23:14

Post » Pt sie 06, 2010 7:48 Re: jak usunąć "koci" zapach z mebli/dywanu?

Siknięte miejsce spryskiwałam Bio Stalfrisem - rozkłada mocznik likwidując "zapaszek", potem można już czyścić dowolnie. Działa na wszelkich "szmatkach" typu dywan, tapicerka, pościel.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41